FC BERGEN 1 – GRENSWACHTERS 1   9 MAART  2014

Een stralende voorjaarszon vergezelt het 1e elftal op haar reis, naar sportpark ”De Markiezaten”, waar FC Bergen vandaag de gastheer is.  De trotse koploper van de 4e klasse is bezig aan een geweldig seizoen. Na 18 wedstrijden slechts 5 verliespunten….Een droom voor coach Lazarom, die eigenlijk al bezig is met volgend seizoen : ‘’we willen ons toch naar volgend seizoen toe weer wat versterken, om een plaatsje te verdienen in het linker rijtje van de 3e klasse!” Het kampioenschap in deze klasse is slechts een kwestie van een paar weken…. Voor Grenswachters dus een zware klus vandaag….  De volgende 11 kwamen in het groengeel aan de aftrap :

Stijn – Joris – Michael – Jesper – Richard – Marc – Nick – Ronald – Joad – Tobi – Roy

Zoals al zo vaak dit seizoen wordt er veel verlangd van de defensie van Grenswachters. De verdedigende stellingen worden ingenomen, en FC Bergen mag het spel maken. Met de wind mee hebben de Bergenaren moeite om hun spitsen goed te bedienen. Niet dat Grenswachters een grootse wedstrijd speelt, maar tot aan het half uur is er eigenlijk nog niks weggegeven. En terwijl iedereen al een beetje aan een 0-0 stand met de rust begint te denken, is het Joad die op een kinderlijke manier de bal op het middenveld verspeelt. Met de achterste linie al iets ingeschoven blijkt dit balverlies dodelijk. Doelpuntenmachine Ricky Bergmans staat zo vrij als een vogeltje en mag alleen op Stijn aflopen. Zijn schot, dat eigenlijk nog niet zo eens zo heel erg goed is, valt binnen in de rechterbenedenhoek van het doel. De 1-0 op het bord.

Een minuut voor rust is het andermaal Ricky Bergmans (waarom ze deze boomlange kerel nog altijd RickY noemen is mij een raadsel overigens) die voor zijn 13e van het seizoen mag gaan. Met een puike kopbal verschalkt hij voor de 2e maal Stijn.

Na rust lijkt Grenswachters ietsje beter te gaan spelen. Maar helaas….schijn bedriegt. De opbouw van achteruit, waar in de rust op gehamerd werd, wordt niet uitgevoerd. Stijn blijft de ene na de andere vuurpijl afsteken. Ballen die simpel kunnen worden opgevangen door de verdedigers van FC Bergen, die vervolgens weer het doel van Grenswachters kunnen bestoken. Hoe simpel kun je het een tegenstander maken?!

Na een uur spelen gaat de wedstrijd volledig in het slot. Daniel Klomps na een mooie aanval, maar met een eenvoudige inzet, het net te vinden, en de 3-0 is een feit. Vervolgens verzuimen de Bergenaren de score echt fors uit te bouwen. Het middenveld spel van Grenswachters is van een heel bedenkelijk niveau, en de verdediging van Grenswachters lijkt het vertrouwen van hun doelman over te nemen. Want waar is de toch eens zo zekere Stijn gebleven?! Voor de winterstop waren er diverse wedstrijden,  dat met name hij de defensie van Grenswachters er door heen wist te slepen. De boom van een kerel lijkt inmiddels veel van zijn vertrouwen verloren te zijn, en diens uitstraling krijgt een vervolg bij zijn verdedigers.

Met nog 20 minuten te spelen wordt de bal vanaf links voorgezet. De bal, gedragen door de wind is erg lang onderweg, en valt uiteindelijk in het 5-meter gebied. En waar iedereen denkt dat Stijn het kleinood wel eventjes uit de lucht zou plukken, blijft hij als versteend in zijn doel staan. Daniel Klomps dankt hem hartelijk, en mag ongehinderd de 4-0 binnen koppen, hetgeen ook tevens de eindstand is.

Volgend weekend is de thuiswedstrijd tegen BVV.  In dit stadium van de competitie zouden de puntjes wel erg goed van pas komen !! De coach staat voor een mooie taak: hoe herstel ik het vertrouwen van een aangeslagen selectie? Want voor de winterstop werden er met dezelfde kerels in het veld mooie resultaten geboekt….. Knappe winst tegen BVV, METO, Borgvliet, Vosmeer, Lepelstraat….Waarom zou dat nu ineens niet meer kunnen?! Kom aan boys, laat zien wie je bent, en waar je voor staat !!