GRENSWACHTERS 1 – ODIO 1    23 FEBRUARI  2014

Een week na het debacle in Woensdrecht staat de volgende derby alweer op het programma. Dit keer zijn het de groen-witten uit Ossendrecht die te gast zijn op sportpark De Buizerd. Bij spelers en begeleiding was er alles aan gelegen om een behoorlijke wedstrijd op de mat te leggen. Eentje waarvan je achteraf in elk geval kon zeggen dat er door iedereen alles aan gedaan was ! En dan is het bijzonder jammer dat op zondagmorgen bekend wordt, dat Bjorn vanwege een blessure  verstek moet laten gaan. Een streep door de rekening, én door het strijdplan van de trainer. Roeien met de riemen die we hebben, en aldus komen de volgende 11 aan de aftrap: 

Stijn – Joris –Michael – Nick – Jesper – Roy – Marc – Ronald – Tobi – Joad – Patrick

In de aanvangsfase is het aftasten….de bal wordt rondgespeeld, maar diepgang is bij beide teams nog niet aanwezig. ODIO mag het spel maken, maar heeft daar zichtbaar moeite mee. Grenswachters komt er een paar keer gevaarlijk uit, en krijgt de betere kansen. Zowel Ronald als Joad zien hun inzet ternauwernood gestuit door de goalie van ODIO. 

Vanwege hard doorgaan van een van de spelers van ODIO op onze keeper Stijn, raakt laatstgenoemde dusdanig geblesseerd dat hij zich moet laten vervangen door Vinnie.

Na een half uur spelen mag Marc een corner nemen. Nadat hij de bal gespeeld heeft volgt er een ferme vloek omdat hij vindt dat de bal slecht getrapt is…. Zo slecht zelfs dat de verdedigers van ODIO hier ook van stonden te kijken, en vervolgens niet wisten wat ze er mee aan moesten. Ons goudhaantje Ronald wist dit wel, en met een heus ‘’frommeldoelpunt’’ weet hij de score te openen : 1-0.

Net voor rust volgt er een corner voor ODIO. De bal valt in het vijfmeter gebied, waar Vinnie de bal niet goed genoeg verwerkt. Dit cadeautje wordt hartelijk in ontvangst genomen door Elenbaas die de gelijkmaker in de touwen jaagt.

Na rust zien we een derby die echt als derby bestempeld mag worden. Geen hoogstaand voetbal, maar strijd en passie langs beide kanten. Het spel is hard en fel, maar op geen enkel moment gemeen.  Na een subtiel pasje, zoals alleen Tobi dat kan geven, wordt na een uur spelen Roy alleen voor de keeper gezet. Zijn schuiver is leep en bekeken, en zorgt voor een niet onverdiende 2-1 !

De jonge scheidsrechter komt ogen en oren tekort om de wedstrijd in toom te houden, maar het lukt hem redelijk. Zo nu en dan ziet hij wel wat over het hoofd, zoals ook een handsbal op het middenveld van één van de groen-witten. De daaropvolgende lichte overtreding van Nick wordt dan weer wel bestraft met een vrije trap voor ODIO. De bal wordt ingezet door Michael van der Poel, wie anders ?! Joris schat de vrije trap prima in, en laat hem over aan Vinnie, die de bal zo kan oprapen. Maar de wet van de zwaartekracht is niet aan Vinnie besteed….wat hij precies allemaal doet op dat moment is voor iedereen nog altijd een groot raadsel. Uw schrijver krijgt het elk geval niet uitgelegd op papier… Hoe dan ook…de bal ligt in het netje, en de stand is andermaal gelijk.

Grenswachters recht opnieuw de rug, want het gevoel is deze middag gewoon goed.  De verdediging, die vorige week zo werd beschimpt, staat dit keer als een huis . Ze zorgen er voor dat spelbepalende spelers als Koen Michielsen en Mitchel Elenbaas een figurantenrol krijgen toebedeeld.

Met nog 20 minuten op de klok mag Kevin de rol over gaan nemen van Joad. En het is ook op dat moment dat Patrick een corner mag trappen. Waar bij de eerste goals van ODIO onze doelman niet helemaal vrij uit ging, was het nu de beurt aan de keeper van de tegenstander, om een duit in het zakje te doen. Met een meer dan merkwaardige beweging grijpt hij naast de, voor het oog makkelijke, bal, en ziet deze vervolgens achter de lijn belanden: 3-2 met nog een goed kwartier te spelen.

ODIO lijkt de handdoek te gooien. Grenswachters blijft gedisciplineerd spelen, en houdt de druk redelijk ver weg van de goal. Ronald en Kevin proberen de bal voorin ‘’vast’’ te houden waardoor de verdediging de tijd krijgt om zich terug te organiseren. Met nog tien minuten te spelen, volgt er een wissel…. Richard komt erbij als extra verdediger, en Ronald komt naar de kant. ODIO werd op dat moment weer wakker en kon een aanvaller extra doorschuiven….

De scheidsrechter maakt zich in Putte niet echt populair door fors wat ‘’blessuretijd’’ toe te voegen. In de 97e minuut is het juist die extra aanvaller die vrij mag aanleggen voor een knap schot op 20 meter. Met een mooie krul is het niemand minder dan Sander Kerstens die de mooiste goal van de middag mag maken. De druiven voor groen-geel zijn erg zuur, want deze 3-3 voelt als een verlies, terwijl ze aan Ossendrecht kant voelt als een overwinning.

Hoe dan ook, er is deze middag strijd getoond, en met diezelfde strijd en inzet zullen er nog punten gewonnen  worden …. Op naar 9 maart, op naar de koploper:  FC Bergen !