GRENSWACHTERS 1 – GASTEL 1 9 FEBRUARI 2014

Een venijnige koude wind staat strak over het veld als om half drie de volgende 11 aan de aftrap staan, voor de wedstrijd tegen het sterke Gastel :

Stijn – Joris –Michael–Marc – Jesper – Roy – Bjorn – Ard – Tobi – Joad – Richard

De intenties van de nummer 2 op de ranglijst zijn vanaf de start duidelijk. Grenswachters krijgt geen seconde de tijd om haar opbouw van achteruit te verzorgen. De druk storende (3 spitsen) maken het de verdedigers van groen geel bijzonder lastig. Bij winst van Gastel is de 2e periode titel een feit, en daar wilden ze duidelijk alles voor doen!

Al na 8 minuten moet aanvoerder Marc het strijdtoneel verlaten. Een oude blessure speelt weer op, en met pijn in het hart neemt hij plaats in de dug out. In zijn plaats komt de jonge Tim Cleiren, die de rechtsback plaats overneemt van Jesper. Laatstgenoemde schuift door naar het centrum als verdedigende middenvelder.

Er zijn nog maar 10 minuten gespeeld, of de bal ligt reeds achter Stijn in het netje. Bart Vermunt opent namens Gastel verdiend de score. Grenswachters wordt werkelijk op alle fronten afgetroefd, en weet tot aan het half uur de score nog te beperken.

Maar na dit half uur werd de ban gebroken. In de 31e minuut is het Yordi Tak, en in de 37e minuut Pacal van Caam die een onherstelbare achterstand van 0-3 op het bord zetten.

Halverwege de 2e helft , waarin Gastel niet echt meer aandringt om de score verder uit te bouwen wordt Ard vervangen voor Julian. Grenswachters krijgt nog wel een kansje om de achterstand iets kleiner te maken, maar het blijkt gewoon een complete off-day te zijn voor het hele team.

De verdienstelijk spelende Michael wordt een kwartiertje voor tijd vervangen door Martin.
Tien minuten voor het einde is het Yordi Tak die zijn tweede doelpunt van de middag mag aantekenen. 0-4 Is de eindstand, en daar kon zelfs de meest verstokte Grenswachters-fan weinig op aanmerken.

Aanstaand weekend is de beladen uitwedstrijd tegen WVV’67. De eerste ontmoeting in deze jaargang eindigde op 1-1. Er zal een heel ander Grenswachters moeten staan dan afgelopen zondag om mee te kunnen strijden voor de 3 punten…. Laten we besluiten met te zeggen, dat het amper slechter kan….en dat we dus hoop mogen houden !