GRENSWACHTERS 1 – STEENBERGEN 1  26 JANUARI  2014

Op deze laatste zondag van januari , staat het treffen tegen de sympathieke club uit Steenbergen op het programma. Uit werd het een benauwde 1-1. Het team van Patrick Aernouts bezet inmiddels een keurige 3e plaats op de ranglijst. Al met al ingrediënten die borg staan voor een spannende wedstrijd. Peter gaf de voorkeur aan de volgende 11:

Stijn – Joris – Kevin –Marc – Jesper – Roy – Nick – Ard – Tobi – Joad – Patrick

De aanvangsfase is  in het voordeel van de blauwwitten. Grenswachters wordt achteruit gedrukt, maar de spitsen van Steenbergen zijn niet efficiënt in de afwerking. Na een kwartiertje komt Grenswachters beter in haar spel, en ontstaat er een vrij fysiek duel tussen beide teams. Nergens gemene, maar wel harde duels, die op het scherpst van de snede worden uitgevochten.

Op slag van rust krijgt Grenswachters een penalty toegewezen voor een, (heel eerlijk), vrij licht vergrijp. Scheidsrechter John Loos twijfelt  evenwel geen moment en wijst resoluut naar de stip. Roy Belde gaat als vertrouwde penaltynemer achter de bal staan, maar ziet tot zijn ontzetting de bal naast het doel vliegen. De uitgelezen kans om een heerlijk kopje thee te gaan drinken gaat in rook op!

In de rust hamert Peter op een snellere opbouw van achteruit. Steenbergen krijgt teveel de kans om in te zakken, om zodoende  Grenswachters ‘’breiwerk’’ te ontrafelen.

Waar voor rust wellicht Steenbergen een licht veldoverwicht had, is het in het tweede bedrijf Grenswachters dat de boventoon voert. Er volgen al snel een paar mooie kansen voor groen geel om de score te openen. Keeper Richard Tielen houdt echter zijn doel schoon.  Halverwege de tweede helft krijgt Joad een werkelijk unieke kans (aangeboden door een voortreffelijke uittrap van Stijn) om te scoren. Oog in oog met de Steenbergse goalie ziet hij zijn open kans helaas sterven in schoonheid. Kort daarna volgen er nog zeker 2 , 3 dotten van kansen om de 1-0 op het bord te zetten, maar alle pogingen worden verijdeld door de prima keepende Tielen!

Patrick moet tien minuutjes voor het einde van de wedstrijd de strijd staken….Zijn benen hangen er nog wel aan, maar zijn bont en blauw van de vele charges die de routinier ondergaan heeft.  Zijn vervanger Martin neemt de linksback positie over.

Heel de tweede helft is Steenbergen slechts sporadisch in de buurt van het doel van Stijn geweest. Vijf minuten voor tijd is er weer eens zo’n moment. De bal wordt langs rechts in de zestien gebracht. De simpel ogende voorzet wordt door Nick volledig gemist. Het kleinood komt voor de voeten van Iwan Hoefnagels die doet waar hij voor ingehuurd is. Hij ranselt de bal strak achter Stijn….0-1. Hoe onterecht dit ook voelt, de 3 punten zijn voor Steenbergen. Op basis van 90 minuten voetbal was een gelijkspel absoluut verdiend geweest, maar helaas….niets is minder waar, Grenswachters staat met lege handen.

Volgende week komt het sterke Gastel naar Putte. De uitwedstrijd werd daar vrij kansloos verloren met 4-1. De ploeg van Eric Hellemons won afgelopen weekend met maar liefst 10-0 van Vosmeer, dus Grenswachters wacht andermaal geen gemakkelijke wedstrijd. Het spel van de tweede helft tegen Steenbergen moet evenwel toch de nodige moed opgeleverd hebben, want dat was zeker niet slecht te noemen. Laten we hopen dat de kansen dit keer wel een keertje benut zullen worden!