VOSMEER 1 – GRENSWACHTERS 1  19 JANUARI  2014

De eerste wedstrijd na de winterstop is die tegen de nummer laatst : Vosmeer. Thuis werd er relatief makkelijk gewonnen met 5-0, maar uit moest het toch nog maar even gebeuren. Tijdens de winterstop werden er twee oefenwedstrijden gespeeld….beiden verloren. Het zal toch niet gebeuren dat Vosmeer vandaag haar eerste wedstrijd zal gaan winnen?? Peter kan niet beschikken over twee spitsen. Zowel Jordy als Ronald kampen met een liesblessure. Hij komt vervolgens met de volgende opstelling :

Stijn – Joris – Kevin –Marc – Jesper – Roy – Nick – Richard – Tobi – Joad – Patrick

Al vanaf de eerste minuut is duidelijk dat Vosmeer geen aanvallende aspiraties heeft. Met meestal 9 en soms zelfs 10 man achter de bal, proberen zij vooral ‘’tegen te houden’’. Iets wat ze verdraaid goedt lukt….Grenswachters slaagt er niet in om enig kans te creëren. Het spelt oogt stroperig, en er is weinig beweging zonder bal. Het maakt het de verdedigers van Vosmeer niet echt moeilijk.

In de 37e minuut van de eerste helft wordt de bal vanaf rechts in het zestienmetergebied gebracht. De stuiterende bal wordt volledig verkeerd geïnterpreteerd door de doelman van Vosmeer, en Tobi maakt dankbaar gebruik van deze meevaller. Met het hoofd zorgt hij voor een bevrijdende 0-1!

Net voor rust krijgt Nick de bal halverwege de helft van de tegenstander, en met een bekeken lob weet hij andermaal de goalie van Vosmeer te verschalken. Met een 0-2 voorsprong gaat groen-geel rusten.

Na rust een min of meer zelfde spelbeeld. Grenswachters domineert het spel, maar krijgt weinig echt uitgespeelde kansen. De bal wordt niet snel genoeg rondgespeeld, en té veel spelers zijn niet bij machte om hun normale niveau te behalen. Twintig minuten na rust komt Ard in het team die Marc vervangt.

Het harde en soms zelfs genadeloze spel van Vosmeer krijgt in de 2e helft meer en meer gestalte. De ene na de andere schop wordt uitgedeeld, en meerdere spelers van Grenswachters moeten hoog springen om de tackles te ontwijken. Na een kwartiertje wordt Roy foutief gestuit in de zestien. De goed fluitende scheidsrechter wijst terecht naar de stip. Roy legt aan, en de 0-3 is een feit.

Kort na deze genadeklap volgt er nog een actie van Kevin die op links zijn tegenstanders dol draait. Uit een schier onmogelijke hoek tikt hij de bal in de verre hoek : 0-4 !

Grenswachters verzuimt daarna de score verder uit te breiden. Het wordt meer breien…. Sommige spelers van Grenswachters denken er goed aan te doen om de bal heerlijk lang vast te houden. Kappen… draaien….nog eens kappen….nog eens terug draaien……  met als resultaat veel  onnodig balverlies, en weinig oogstrelende aanvallen. 

Om kwart over vier vindt de scheidsrechter het mooi geweest. Met een verdiende 0-4 zege klimt Grenswachters 1 naar de 7e plaats. Volgend weekend wacht de lastige thuiswedstrijd tegen Steenbergen. Het veldspel zal een stuk beter moeten dan tegen Vosmeer om kans te maken tegen van Schilt en de zijnen!