NIEUW BORGVLIET 1 – GRENSWACHTERS 1   (15 December 2013)

Het is waterkoud als de groengele brigade aankomt op het kille sportcomplex van Nieuw Borgvliet. Er wacht zich een winderig treffen tegen deze tegenstander die vermaard is om hun trio levensgevaarlijke spitsen, Belleter, van Meel en van der Velde. Vorig jaar wisten zij samen maar liefst 8 keer tot scoren te komen in de twee duels tegen Grenswachters. Onze coach koos dit keer voor de volgende 11 :

Stijn – Patrick – Marc – Joris – Jesper – Joad – Roy – Kevin – Nick – Ronald – Tobi

De traditionele woorden ‘’vanaf de eerste minuut scherp’’ waren amper van de stembanden gerold of Kevin van Meel had de bal al achter Stijn gedeponeerd. De scheidsrechter was nog volop in gesprek met de spelers waardoor hij een overtreding over het hoofd zag, en door liet spelen. Van Meel maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje en na 1 minuut en 21 seconden stond het al 1-0 voor Nieuw Borgvliet.

De wind stond de 1e helft behoorlijk stevig in het voordeel van Nieuw Borgvliet. De lange bal van achteruit was dan ook bijna elke keer levensgevaarlijk voor onze verdedigers. Na 20 minuten een hectisch moment voor het doel van Stijn. Nadat hij eerst een knalhard schot mooi had gepareerd volgt er een corner. De bal die hij vervolgens wil pakken glipt uit zijn handen, en de spits van Nieuw Borgvliet is er als de kippen bij om de bal in te koppen. Achter de lijn of niet…..geen elektronisch materiaal die het wist waar te nemen, de scheids besluit door te spelen….

Even later is het dan toch raak. Ons centraal duo stond even niet goed gepositioneerd, en met een lepe kopbal weet Keesje van de Velde onze doelman voor de tweede maal deze middag te verschalken.

We komen zelf niet goed onder de druk uit, maar de keren dat we voetballend van achteruit gaan combineren zien we een Grenswachters dat toch tot kleine kansjes komt. Wie weet valt er dan in de 2e helft, met de wind in het voordeel toch nog wat te halen… Tijdens de rust blijft Peter dan ook hameren op het voetballend vermogen dat in zijn team zit. “Blijf voetballen, ga niet met de lange bal werken, want dat biedt toch geen uitkomst”.

De 2e helft is amper vier minuten oud of superspits Robbert Belleter kan de 3e goal voor Nieuw Borgvliet intikken. Een kansloze 3-0 staat op het mooie scorebord, teken voor een enkele supporter om de warmte van de Snooker alvast te gaan opzoeken…..

Even later mag Roy een penalty nemen nadat de scheidsrechter hands had geconstateerd in het 16-metergebied. Roy laat keeper Verbruggen geen kans : 3-1

Nog geen tien minuten later een herhaling van zetten. Andermaal ziet de Tilburgse arbiter een handsbal en ten tweede male mag Roy aanleggen vanaf 11 meter. Hij herhaalt zijn kunstje en met nog 20 minuten te spelen staat het plots 3-2……

Met nog 18 minuten op de klok komt Ard binnen de lijnen. Hij vervangt Tobi. Ard schuift vanaf de bank door naar de linkshalf positie. Koud in het veld krijgt hij vanaf het middenveld de bal in zijn vizier. In plaats van de bal door te tikken op Ronald, haalt hij vanaf pakweg 22 meter genadeloos hard uit. Het moment van glorie was er toen voor ARD VANTILBURG ! Zijn kanonskogel verdwijnt stijf in de kruising, keeper Verbruggen hoorde de bal alleen langs zijn oortjes suizen…. Enkele seconden later werd Ard bedolven onder zijn eigen spelers, uitzinnig van vreugde !

De coach van Nieuw Borgvliet, Ronald Broos, ziet het allemaal met lede ogen aan. En het werd nog gekker….Het “wonder van Borgvliet” was in de maak. Met nog 6 minuten te spelen mag Joad zijn goocheltrucs uithalen in de zestien, en zet met een mooie voetbeweging Kevin Daems alleen voor de keeper. Die aarzelt dit keer geen moment en prikt de bal wederom achter de Nieuw Borgvlietse goalie! Van 3-0 achter naar 3-4 voor…… Bram komt nog in het team voor Joad. Natuurlijk volgt er daarna nog een spervuur van aanvallen van Nieuw Borgvliet, maar onze verdedigers houden stoer en ferm stand. Met 3 punten stappen de groen-gelen uit Putte van het veld, iets waar naar een uur spelen maar weinig mensen nog geloof in hadden !

Als koning winter het toelaat is de eerstvolgende competitiewedstrijd op 19 januari. Uit naar Vosmeer. In de winterstop zullen er, wederom als het weer het toelaat, een drietal vriendschappelijke wedstrijden gespeeld worden.

Voor de juiste data en speeluren raadpleeg regelmatig onze website.
Aan alle lezers van deze epistels…fijne feestdagen gewenst !