GRENSWACHTERS 1 – METO 1    8 DECEMBER 2013

 

Volgens insiders was het al 15 jaar geleden dat Grenswachters 1 gewonnen had van onze vrienden uit Hoogerheide. De meeste hoofdrolspelers van deze wedstrijd waren toen nog F- of E pupil…. Zou het dan eindelijk weer eens gaan lukken?? Peter moest noodgedwongen zijn opstelling een beetje aanpassen. Om iets voor half drie zagen we de volgende 11 Grenswachters klaar staan voor de strijd:

 

Stijn – Joris – Kevin –Ard –Marc – Roy – Nick – Richard – Tobi – Joad – Patrick

 

De allereerste minuut krijgt Kevin al een grote kans om meteen de score te openen. Maar zowel hij als de Meto-defensie schrikken zich het apezuur van deze mogelijkheid. Kevin z’n aarzeling om af te werken blijkt één seconde te lang te duren…..weg kans ! Maar de toon was wel gezet….Grenswachters drukt door, en is de bovenliggende partij. Tien minuten zijn er verstreken als Joad op doel mag schieten uit een kansrijke positie. Zijn boogbal gaat rakelings over het doel van de betrouwbare sluitpost van Meto, Tom van de Brand.

 

Meto, op de keeper na, een team met uitsluitend spelers van onder de 23 jaar, is niet bij machte om de bal goed rond te tikken. De grasmat van de Buizerd is duidelijk een probleem voor de gasten uit Hoogerheide die gewend zijn om te trainen en spelen op ‘hun’ kunstgras. Vaak wordt dan maar ‘’de lange bal’’ gehanteerd, maar de verdediging van groen-geel geeft geen krimp. Na een goed eerste kwartier volgt een half uur van veel duels op het middenveld, maar weinig zaken om warm van te worden. Met de openingsstand nog op het scorebord gaan de 22 rusten.

 

Na de thee zien we andermaal Grenswachters dat probeert het spel naar zich toe te trekken. Om iets meer gevaar in de voorhoede te stichten, komt Ronald na tien minuten in de ploeg voor een de verdienstelijk spelende Ard. Evenals tijdens het eerste bedrijf zien we Meto achteruit leunen. Er volgen wat kleine kansjes voor Grenswachters, maar als er nog tien minuten te spelen zijn, lijkt de wedstrijd uit te gaan als een nachtkaars. Meto lijkt zich in de eerste plaats al graag te willen verzoenen met de puntendeling. Maar onze aanvoerder Marc is het daar zichtbaar niet mee eens. Tot twee maal toe ziet hij zijn inzet gestopt worden door van den Brand. De tweede keer doet hij dit echter op zo’n manier dat de bal met een boog voor zijn eigen doel heen vliegt. En dan is er hét moment van KEVIN DAEMS! Met een knappe kopbal  knikt hij de bal tegen de touwen…. De bevrijdende 1-0 staat op het scorebord ! 

 

Kort voor tijd volgt er dan nog een lastig momentje. Een vrije trap van pakweg 18 meter van het doel van Stijn. Iedereen kent de gevreesde vrije trap van Geert Verstraeten, dus alle alarmbellen gaan nu af. Maar….Geert had blijkbaar vorige week al zijn kruit verschoten want heel de wedstrijd was hij onzichtbaar. Ook deze inzet gaat meters over het doel van Stijn, en de 1-0 blijft op het bord staan.

 

Tom en Tim mogen nog een paar minuutjes meedoen en komen in het team voor Kevin en Nick.

 

Aan de stand verandert niets meer, en de drie punten blijven terecht in Putte! Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Nieuw Borgvliet. Eens kijken of we de twee nederlagen van vorig seizoen kunnen revancheren!