HSC ’28 – GRENSWACHTERS 1   1 DECEMBER 2013

 

Op deze 1e december doet de ZONdag zijn naam eer aan. Een strak blauwe lucht, en een lage zon vergezeld Grenswachters 1 op hun reis richting Heerle. Hier wacht immers de lastige uitwedstrijd tegen HSC’28. Een tegenstander waar vorig jaar twee keer van verloren werd. Ook nu zit de opponent in een overwinningsflow, nadat zij 2 duels achter elkaar gewonnen  hebben! Om half drie staan namens Grenswachters de volgende elf aan de aftrap:   

 

Stijn – Joris – Kevin – Jesper –Marc – Roy – Nick – Richard – Tobi – Ronald – Patrick

 

Vanaf het 1e fluitsignaal zien we twee ploegen die vol op de aanval spelen. Al na 3 minuten komt Roy in een scoringspositie, maar zijn schuiver mist net de juiste richting en gaat rakelings naast. Even daarna een levensgrote kans voor HSC. Goalgetter Niels Huijps krijgt het voor elkaar om de bal van 5 meter voor het doel huizenhoog over te kegelen…Naar verluidt zijn ze deze bal nog aan het terug zoeken in Wouw !

 

Grenswachters probeert druk uit te oefenen op de verdediging van de Rood-Zwarten, maar die komen zo in de positie om hun geliefde spel te spelen. Met aanvoerder en laatste man, Jeroen Augustijn in de gelederen, heeft HSC iemand die de razendsnelle spitsen, met een lange bal kan bedienen. En in de 25e minuut van de wedstrijd lukt hem dat perfect. Jesper komt daardoor in een 1 op 1 situatie met Niels Huyps, en onze – toch niet trage – rechtsback moet zijn meerdere erkennen in de nummer 9 van HSC. Stijn ziet de droge schuiver achter hem in het doel ploffen. De 1-0 op het bord!

 

Groengeel laat zich niet uit het veld slaan, en gaat op jacht naar de gelijkmaker. 10 minuten voor rust wordt Ronald foutief gestuit en de scheids kent een vrije schop, rand zestien, toe aan Grenswachters. Roy staat achter de bal, en met een werkelijk fenomenale trap tekent hij voor een prachtige aansluitingstreffer. De eerste 45 minuten waren het aanzien meer dan waard, en iedereen is benieuwd naar het vervolg na de theepauze.

 

Kort na rust wordt de grieperige Ronald naar de kant gehaald. In zijn plaats komt Joad. Het spel van onze kant wordt er helaas niet beter op. De spitsen kunnen geen bal vasthouden, en ook op het middenveld is het spel heel onrustig geworden. Veel (onnodig) balverlies waardoor de druk op onze verdedigers  groter en groter wordt. En eigenlijk is niemand verbaasd wanneer Tobi Hopmans na een kwartiertje de 2-1 aantekent. Met een mooie boogbal ziet hij zijn inzet, via binnenkant paal, doel treffen.

 

Grenswachters is andermaal op achtervolgen aangewezen. Maar niemand is deze middag bij machte het tij andermaal te keren. Na de zoveelste mooie aanval van HSC is het ‘’man of the match’’ Niels Huijps die voor zijn 2e van de middag gaat. Bij een bal die precies tussen Patrick en Stijn valt is deze goaltjesdief er als de kippen bij, en met een lob verschalkt hij onze doelman: 3-1. Kort daarna komt Ard in de ploeg voor Marc.

 

Er volgt ook nog een 4e treffer, gescoord door Mike van Meer, maar die wordt (in mijn ogen ten onrechte) afgekeurd door de scheidsrechter. Misschien zou het ook iets teveel van het goed geweest zijn. Alhoewel zelfs de meeste verstokte Grenswachterssupporter deze middag, niet kon zeggen dat op basis van de 2e helft, de drie punten verdiend in Heerle bleven !

 

Volgende week thuis tegen Meto…….Hopelijk weten we de 3e derby van dit seizoen wel te winnen!