GRENSWACHTERS 1 – DIOZ 1    17 NOVEMBER 2013

 

Op deze 17e november stond de tiende speelronde alweer op de kalender. Dit keer was de tegenstander een nieuwkomer in de 4e klasse, DIOZ. De mannen uit de Zegge, onder leiding van trainer Hans Heeren, maken een meer dan prima seizoen door. Met name hun voorhoede is heel goed op dreef, dus de defensie van Grenswachters was op voorhand gewaarschuwd! Peter koos deze middag voor de volgende 11 :

 

Stijn – Joris – Kevin – Jesper –Marc – Roy – Nick – Joad – Tobi – Ronald – Patrick

 

Een rommelig, nerveus eerste kwartier. Veel balverlies langs beide kanten, en weinig momenten waar de toeschouwers het warm van krijgen. Na pakweg 20 minuten neemt Grenswachters de wedstrijd toch meer en meer in handen. Het veldoverwicht resulteert evenwel nog niet in echte kansen.

 

Op het half uur een diepe bal op de linksbuiten van DIOZ, Roel Hultermans. Op een werkelijk miraculeuze wijze trapt hij de bal van rand zestien hoog in de kruising achter de verbouwereerde Stijn. Een ‘’Ibrahimovic-achtige’’ goal, en de 0-1 op het bord.

 

Grenswachters laat zich niet van de wijs brengen, en probeert iets meer druk uit te oefenen op het doel van de Zeggenaren. Er komen ook kansen op de gelijkmaker. De grootste kans, net voor rust, is voor Kevin. Een prima balcontrole, maar helaas gaat zijn schot over het doel.

 

Net na rust wordt de topscorer van DIOZ, van Hooff, heel licht aangeraakt door Tobi. De sluwe spits gaat met alle liefde tegen de grasmat, en de scheids besluit voor dit lichte vergrijp een strafschop toe te kennen. Jeffrey Aarts maakt geen fout, en verdubbelt hun voorsprong.

 

Richard komt in het team voor Joad en Grenswachters gaat door met het zoeken naar kansen. De verdediging van DIOZ wankelt maar geeft vooralsnog geen krimp. Tot een half uur voor tijd een vrije trap keihard wordt binnen geranseld door Nick Roozenburg : 1-2, er gloort weer hoop!

 

Groen-geel gaat vol in de aanval, en de druk op de DIOZ verdediging is intens. Een kwartiertje voor tijd wordt nog eens aangetoond hoe levensgevaarlijk snelle buitenspelers kunnen zijn. Met de razendsnelle Davy Dircken op rechts wordt een vlijmscherpe counter ingeluid. Zijn panklare voorzet wordt knap binnengetikt door  Jeffrey Aarts die de stand naar 1-3 tilt. Op dat moment lijkt de wedstrijd gespeeld, maar wederom toont de ploeg van Peter veerkracht. Amper een minuut na de 1-3 speelt Roy zich vrij, en vanaf rand zestien krult hij de bal magistraal in de kruising: 2-3 !

 

Het slotoffensief is volledig voor de mannen uit Putte. Met heel veel strijd en wilskracht volgt er nog een stortvloed van aanvallen op de goal van DIOZ. De koelbloedigheid in de zestienmeter ontbreekt jammer genoeg, zodat het gelijkspel – dat op basis van heel de wedstrijd zeker verdiend was geweest – er niet van komt. Voor de 3e maal op rij wordt de thuiswedstrijd met het kleinst mogelijke verschil verloren. Het spel is zeker niet onverdienstelijk, maar op de eindstreep gaat het nu eenmaal om goals….

 

Aanstaande donderdag is er een vriendschappelijke wedstrijd thuis tegen DOSKO 2. Zondag is er een vrij weekend, waarna we op 1 december een afspraak hebben in Heerle om daar de zeper van vorig jaar recht te trekken !