LEPELSTRAATSE BOYS 1 – GRENSWACHTERS 1   10 NOVEMBER 2013

 

Andermaal een zeer natte aanloop naar de lastige uitwedstrijd in Lepelstraat. Twee wedstrijden in onze reeks werden afgelast vanwege de overvloedige regen. Vanuit Lepelstraat kwamen evenwel geen berichten dat de match niet door kon gaan. Derhalve vertrok de Putse karavaan om iets over half één naar Klutsdorp. Na de trainerswissel bij ‘’de Boys’’ was er nog niet verloren. De nieuwe trainer Serge Bakker stuurde dus met vertrouwen zijn elf uitverkorenen de grasmat op . Peter had zijn team op voorhand gewaarschuwd voor een stevige pot voetbal, en zijn voorspellingen zouden uitkomen. Om half drie stipt stonden de volgende 11 namens Grenswachters aan de aftrap:

 

Stijn – Joris – Kevin – Jesper –Marc – Roy – Richard – Joad – Tobi – Ronald – Patrick

 

Grenswachters schiet geweldig uit de startblokken. Met de laatste 20 minuten van vorige week in gedachten ging groen-geel verder met hun knappe spel. Al na 3 minuten levert dat een prachtige aanval op die op aangeven van Ronald koelbloedig wordt verzilverd door Roy : 0-1 !

 

Het eerste kwartier wordt Lepelstraat volledige van de mat getikt. Jammer dat dit overwicht niet uitgedrukt kan worden in meerdere goals. Na dit kwartier schudt Lepelstraatse Boys de schroom van zich af. De duels worden harder ingegaan en de scheidsrechter moet regelmatig ingrijpen. Patrick en Tobi zijn na ongeveer een half uur spelen het slachtoffer van harde charges van de blauw-witte boys. Toon moet aan de bak, en weet de fronttroepen weer op te lappen.

 

Net voor rust krijgt de corpulente spits Jurgen van Schilt het aan de stok met onze grensrechter.  Na een scheldpartij van van Schilt richting onze grensrechter, stort hij theatraal ter aarde nadat Peter hem licht aanraakte. Het zéér aanwezige thuispubliek doet ook een duit in het zakje, en tijdens deze tumultueuze fase besluit de scheids de rode kaart te tonen aan onze grensrechter.

 

Na rust zien we een gejaagde partij voetbal. L B schuwt andermaal het keiharde spel niet, maar alleen praten tegen de scheidsrechter wordt bestraft met geel.

 

Tien minuten na rust wordt de aangeslagen Joad vervangen voor Nick.

 

Onze verdediging heeft het zo nu en dan lastig met de lange en balvaste spits Kevin de Jong. Tot echt grote kansen komt het evenwel niet, en Stijn die een prima partij keept weet zijn doel schoon te houden.

 

Nadat Marc een kwartier voor tijd de wedstrijd al op slot had kunnen gooien, gaat tien minuutjes later Ronald alleen door op de keeper. Grootmoedig besluit hij de bal af te geven aan de mee opgekomen Kevin. Op minder dan 5 meter voor het doel weet laatstgenoemde echter de bal meters ver naast te schieten. Het had de genadeklap moeten zijn, maar in plaats daarvan resteren er nog 5 minuten van billenknijpen voor groen-geel. De verdediging staat echter als een huis en na 95 minuten wordt de 0-1 bejubeld over de streep getrokken. Groots was het spel, op het 1e kwartier na, niet maar er werd wel heel hard geknokt door alle spelers. Een ware teamprestatie waardoor de belangrijke 3 puntjes mee naar Putte gingen!

 

Volgende week komt de nummer 3 in de rangschikking naar de Buizerd. Promovendus DIOZ doet het bijzonder goed dit seizoen, en Grenswachters zal dus alle zeilen moeten bijzetten om de heren uit de Zegge te stuiten!