GRENSWACHTERS 1 – NSV 1  3 NOVEMBER 2013

 

Het is winderig en nat als de heren uit Nispen arriveren op de Buizerd. NSV, dit seizoen weer een 4e klasser,  is op bezoek in Putte, voor een bij voorbaat spannende wedstrijd. Peter kan beschikken over een fitte selectie, en verkiest om half drie onderstaande elf:

 

Stijn – Joris – Nick – Jesper –Marc – Roy – Richard – Joad – Tobi – Ronald – Patrick

 

Een bomvolle tribune ziet vanaf de aanvangsfase een overwicht voor groen-geel. NSV lijkt niet echt mee te willen voetballen, de ene na de andere bal wordt vanuit de verdediging weggerost. Na een kwartiertje spelen is er de eerste grote kans voor Ronald. In zijn typische stijl wurmt hij zich door de defensie van NSV, maar ziet zijn bal juist voor de lijn gestuit door keeper Wagemans. 

 

Even later ziet scheidsrechter Smits een handsbal van NSV over het hoofd en verzuimt derhalve een penalty te fluiten.

 

Grenswachters blijft aandringen, maar de NSV verdediging laat weinig toe. Op het half uur een aanval vanaf rechts van de mannen uit Nispen. De bal wordt voorgegeven en komt precies voor de voeten van Roy Swinkels die met een schuiver doelman Stijn verschalkt. De 0-1 is een feit.

 

Net voor rust wil de scheidsrechter zijn foutje, van tien minuten daarvoor, goedmaken. Een opzichtige, maar vrij lichte duwfout, wordt heel zwaar bestraft met een penalty. Roy legt aan voor de aansluitingstreffer maar ziet zijn inzet tegen de paal belanden. Met dit dompertje gaan de heren richting kleedkamers.

 

Na de thee zien we min of meer hetzelfde spelbeeld. Grenswachters beheerst de wedstrijd, maar komt vooralsnog niet tot scoren. En andermaal komt het spreekwoord  uit….als je de kansen zelf niet benut komt er altijd wel een moment dat het de tegenstander wel lukt. Een voorzet wordt verkeerd geïnterpreteerd door onze doelman, en Steven Elst neemt namens de bezoekers dit cadeautje met plezier aan. Grenswachters kijkt, met nog 35 minuten te spelen tegen een 0-2 achterstand aan.

 

In het laatste half uur zien we een nog furieuzer aanvallend Grenswachters. NSV komt er alleen met de lange bal nog uit, maar die kan in de meeste gevallen vrij gemakkelijk weer opgepakt worden door onze verdedigers, die de ene na de andere aanval opzetten. Twintig minuten voor tijd wordt de laatste man van NSV, wegens een grove overtreding, met zijn 2e gele kaart naar de kant gezonden. Uit de vrije trap die, door Marc in de zestien wordt gepompt, weet Tobi de bal achter de doelman te prikken: 1-2.

 

Nick, die een ietwat ongelukkig wedstrijd speelt wordt naar de kant gehaald, en in zijn plaats komt Kevin die prima invalt. Ook Ard komt nog in de wedstrijd voor een moegestreden Joad.

 

De laatste 20 minuten zien we een Grenswachters zoals we ze dit seizoen nog niet te vaak gezien hebben. Mooi combinatievoetbal, inzet, hetgeen leidt tot legio, en dotten (!) van kansen. Maar….tot grote spijt van alles wat groen geel een warm hart toedraagt wil de gelijkmaker er niet in. En…dan is de conclusie bitter en zuur….’’als ie er niet in wil, dan houdt het op’’ aldus een teleurgestelde coach na de wedstrijd.

 

Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd tegen Lepelstraatse Boys. Vorig seizoen kon er in 2 duels niet gewonnen worden van de heren uit Lepelstraat. Sterker nog….thuis op de Buizerd werd het een regelrechte afstraffing. Tijd om nu op een  gezonde en sportieve manier revanche te nemen, en de broodnodige puntjes mee naar Putte te nemen!