BVV ’63  1 – GRENSWACHTERS 1   27 oktober 2013

 

De laatste zondag van oktober staat de uitwedstrijd tegen BVV uit Bergen op Zoom gepland. Vorig seizoen was dit ook al een geduchte tegenstander gebleken, en van onderschatting kon dus geen sprake zijn. Peter kon dit keer beschikken over een zo goed als volledige selectie. Uit deze selectie kwamen onderstaande 11 aan de aftrap:

 

Stijn – Joris –  Jesper –Ard – Roy – Richard – Nick – Joad – Tobi – Ronald – Patrick

 

De wedstrijd had in feite 2 hoofdrolspelers. De ene was de keiharde wind die strak over het veld stond, en de andere hoofdrolspeler was de piepjonge scheidsrechter.  In de aanvangsfase tasten beide teams elkaar af, met een paar speldenprikken van BVV kant. Stijn laat meer dan eens zien een betrouwbare sluitpost te zijn.

 

Het spel, zoals gezegd mede dankzij de stormachtige wind, is niet geweldig. Na 25 minuten weet Tobi met een mooie pass Roy te bereiken, die met een droge schuiver de keeper van BVV weet te verschalken. Meteen na de aftrap komt Tobi opnieuw aan de bal, en dit keer biedt hij Ronald een niet te missen kans. En binnen anderhalve minuut staat de 0-2 op het scorebord! Na deze 0-2 is BVV de kluts even kwijt, en weet met kunst- en vliegwerk de schade tot op dat moment te beperken.

 

Kort na rust is er een levensgrote kans voor Joad om de score uit te breiden, maar door teveel brij-werk werd deze reuzenkans om zeep geholpen. Even later krijgt hij weer een kans, die hem – andermaal deze middag – aangeboden wordt door man of the match Tobi. Dit keer faalt Joad niet, en de 0-3 is een feit. En Joad had toen de smaak te pakken, want nog geen 5 minuten later tekent hij voor de 0-4 ! Ondertussen wordt Ard vervangen voor Kevin die zijn linkshalf positie overneemt.

 

Na goed een uur spelen, de sfeer in het veld is dan al wat grimmiger geworden, fluit de scheidsrechter voor penalty. Roy schuift de bal beheerst achter de doelman: 0-5.

 

De spelers van BVV worden er niet vrolijker op. Met nog een goed kwartier op de klok slaan de stoppen van de nummer 7 van de thuisploeg volledig door. Als je als trainer in je dug-out al scheenbeschermers moet dragen zegt dat toch al heel veel….  Nadat deze brave borst  eerst Peter een trap had gegeven volgt meteen zijn volgende kortsluiting. Met een schandalige overtreding vloert hij zijn directe tegenstander Jesper die gelijkt gestrekt gaat. Vanzelfsprekend kan de BVV-er meteen inrukken. Verzorger Toon weet Jesper weer op te lappen waarna hij zijn wedstrijd kan vervolgen. Echter…, niet voor zo heel lang.

 

Tijdens een sprintduel met zijn nieuwe tegenstander, struikelt de BVV speler over zijn eigen voeten, en neemt Jesper in zijn val mee. De scheidsrechter ziet er echter een overtreding in van laatstgenoemde, en toont hem tot ieders verbazing zijn 2e gele kaart van de middag. Einde oefening dus voor onze rechtsback. Ronald wordt vervolgens naar de kant gehaald en het laatste kwartier valt Marc voor hem in.

 

De scheidsrechter slingert links en rechts nog wat lieden op de bon, en laat duidelijk merken niet opgewassen te zijn tegen de spanning die wedstrijden als deze met zich mee kunnen brengen. Met een bruin broekje, of was het luiertje… fluit de angstige leidsman na 40 minuten in de 2e helft voor einde wedstrijd. Zijn blije gezicht omdat deze ‘’klus’’ achter de rug was sprak boekdelen!

 

Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen NSV.
Hopelijk weet Grenswachters de lijn vol te houden zodat we een mooie pot tegemoet mogen zien!