GRENSWACHTERS 1 – FC BERGEN 1   20 oktober 2013

 

Op deze ‘’koekloten-zondag’’ kwam koploper FC Bergen op bezoek. Peter had het, zo als zo vaak, weer erg moeilijk vanwege de vele afwezigen. Rick, Richard, Marc, Nick, Jordy, Leroy, …zomaar een greep uit de namen die deze zondag vanwege uiteenlopende redenen ontbraken. En toch wist onze coach het weer voor elkaar te krijgen om er 11 aan de aftrap te krijgen. Te weten :

 

Stijn – Joris – Martin – Jesper –Ard – Roy –  Kevin – Joad – Tobi – Ronald – Patrick

 

FC Bergen wist tijdens hun laatste wedstrijd maar liefst TWAALF keer het netje te vinden, dus aan scorend vermogen geen gebrek in dit elftal! Grenswachters begon dan ook gewaarschuwd aan de wedstrijd. Met Ard in een nieuwe positie als voorstopper werd het accent in de aanvangsfase op de verdediging gelegd. Zo lang mogelijk ‘’de nul’’ zien te houden, en daarna maar kijken of er nog een verrassing in zou kunnen zitten….dat was de boodschap van deze middag!

 

De eerste twintig minuten waren duidelijk voor FC Bergen. Het was tegenhouden, en niet veel meer dan dat. Echt grote kansen bleven uit voor de heren uit Bergen op Zoom, en in Putte begon men al een beetje hoop te krijgen. Tot de 25e minuut op de teller staat…. De bal wordt voorgezet door FC Bergen, maar wordt simpel opgepakt door Stijn. Onze verdedigers lopen alweer naar voor en zien amper dat onze doelman het kleinood uit zijn handen laat glippen….met desastreuse gevolgen… Ricky Bergmans laat dit kermis-cadeautje niet liggen, en tekent voor de 0-1.

 

Dan volgen er tien minuten waar Grenswachters even het spoor bijster is. Geschrokken van de aparte tegentreffer, is het zaak dat de score niet snel verdubbeld wordt. Stijn krijgt de kans om zijn slippertje goed te maken en doet dat met verve !

 

Enkele minuten voor rust krijgt Kevin de bal aangespeeld door Joad en eerstgenoemde kan vrij doorlopen richting doel. Helaas mist zijn schot de juiste richting en de bal suist een meter naast de goal. Iets later is het de beurt aan Ronald die zijn doelpoging eveneens net naast ziet gaan. Met dat sprankje hoop dat er toch kansjes komen gaan de heren naar de theepot.

 

Na rust zien we wederom een sterk aanvallend FC Bergen. Maar het loopt allemaal niet zoals trainer Geert Lazeroms wil. Hij ziet zijn team de tanden stuk bijten op de gedreven spelende groen-gelen. Alle spelers, zonder uitzondering, vechten als leeuwen en evenals in de 1e helft komen er ook nu kansen voor de gelijkmaker. Kevin wordt na 70 minuten gewisseld voor Bram, en tien minuutjes later zien we het debuut van Julian in Grenswachters 1. Hij komt voor Tobi.

 

De gelijkmaker kwam er helaas niet, en de wedstrijd wordt verloren met 0-1. Toch kon dit keer iedereen wél met opgeheven hoofd van het veld stappen. De inzet die deze 90 minuten getoond werd geeft de burger moed. Moed die nodig zal zijn om de volgende wedstrijden punten te gaan pakken. Volgende zondag de uitwedstrijd tegen BVV, hopelijk loopt die beter af dan vorig jaar !