ODIO 1 – GRENSWACHTERS 1   6 oktober 2013

 

De derby tegen WVV had de nodige blessures opgeleverd. Derhalve kon Peter geen beroep doen op Michaël, Patrick en aanvoerder Marc. Ook Richard kon, vanwege een andere reden, niet meedoen in Ossendrecht. Want hier stond deze middag de derby op het programma tegen ODIO. Degenen die de eer voor Putte mochten verdedigen waren:

 

Stijn – Joris – Martin – Jesper –Ard – Roy –  Nick – Joad – Tobi – Ronald – Rick

 

Vanaf de aftrap zien we een veel feller ODIO, dat knokt om elk duel te winnen. Grenswachters probeert dit keer wel te voetballen, en dat is een pluspunt ten opzichte van de twee voorgaande wedstrijden. Op het middenveld wordt de slag echter steeds verloren tegen de fysiek sterke spelers van ODIO. Met als logisch gevolg dat de verdediging van groen-geel onder een constant zware zware druk staat.

 

In de 27e minuut van de wedstrijd wordt dit voor Grenswachters de eerste keer fataal. Een teruggelegde bal van Mitchel Elenbaas wordt in de touwen geranseld door Jorrit de Crom. Even later krijgt de uitstekend spelende Coen Michielsen heel veel vrijheid, en kan ongehinderd op Stijn aflopen. Voor een speler van het kaliber Michielsen is het vervolgens een koud kunstje om de 2-0 op het bord te zetten. En dit alles voltrekt zich, zonder dat de onzichtbare spitsen van Grenswachters nog maar 1 keer in de buurt van de goal van ODIO zijn geweest! In Ossendrecht kan men  zich de eerste 45 minuten amper voorstellen dat dit een derby is tegen Grenswachters……zo weinig stelt de beleving van groen-geel voor.

 

Na rust zien we een iets beter Grenswachters. De duels worden nu en dan wel gewonnen, en er wordt getracht verder van de goal af te spelen. Het resulteert in een licht overwicht in de eerste 15 minuten na de thee, maar kansen zijn er niet te noteren. Na een uur voetbal volgt er een dubbele wissel. Bram komt in de ploeg voor Tobi, en Jordy vervangt Ard.

 

Maar wat Grenswachters ook probeert, het is duidelijk niet hun middag. In de 68e minuut komt Jordy in aanraking met Elenbaas. De leidsman van de middag ziet er (waarschijnlijk als enige?) een overtreding in met gestrekt been, en trekt onmiddellijk de rode kaart. Met 10 man en nog ruim 20 minuten op de teller ziet het er somber uit voor Grenswachters.

 

Even na het vervroegde vertrek van Jordy komt Elenbaas, die 2 minuten daarvoor nog de stervende zwaan speelde, in balbezit. Uit een onmogelijke hoek prikt hij de 3-0 binnen. Voor zover het nog niet bekend was….einde oefening.

 

Kort voor tijd is de apotheose voor Michael van der Poel. Met een zee van ruimte voor hem, mag hij vrij uithalen, en vanaf pakweg 20 meter schiet hij de bal prachtig in de kruising. Met gebogen hoofden wandelen de 10 overgebleven mannen in groen-geel naar de douches………

 

Volgend weekend zal het zes tandjes beter moeten om enigszins partij te kunnen geven aan de koploper van onze klasse, FC Bergen.