Grenswachters 1 – WVV’’67    29 september 2013

 

Op deze laatste, zonovergoten, zondag van september stond de eerste derby op het programma voor Grenswachters.  WVV’67, het team van trainer Peter Deelen, was te gast op de Buizerd. De opstelling van Grenswachters was als volgt:

 

Stijn – Joris – Marc – Jesper –Ard – Roy – Patrick – Joad – Tobi – Ronald – Rick

 

Na de eerste nerveuze aanvangsminuten zien we een WVV dat het beste van het spel heeft. Er volgen ook wat kleine kansjes, maar Stijn kan vooralsnog zijn team behoeden voor tegentreffers. Linksback Patrick moet al vrij vroeg het strijdtoneel verlaten met een nare rugblessure. Voor hem komt Martin.

 

Net voor het half uur een corner voor de groen zwarten uit Woensdrecht. De bal gaat hoog voorlangs het doel, maar wordt opgepikt door een speler van WVV. Die speelt hard terug op Joey van Hooijdonk die vanaf vijf meter, in één tijd, de bal achter Stijn schuift. De 0-1 is op dat moment zeker niet onverdiend.

 

Grenswachters oogt nerveus, en lijkt niets geleerd te hebben van de ‘’vuurpijlenshow’’ van vorige week. Andermaal zien we de ene na de andere hoge bal vertrekken van de schoen van Stijn. Er wordt wederom niet gevoetbald, en kansen komen er al helemaal niet. Met uitzondering dan van dat ene moment net voor rust. Vanuit het niets komt de bal, rand zestien, bij Joad die met een hele fraaie trap de doelman van WVV kansloos laat. Op een belangrijk moment komt de ruststand op het bord : 1-1.

 

In de rust pepert coach Peter het zijn team het nog eens in om te gaan voetballen, in plaats van met de lange hoge bal te werken.  En dit keer lijkt zijn preek wel aangekomen te zijn. Bij WVV is het beste er na een uur voetbal wel vanaf, en groen-geel komt meer en meer tot redelijk voetbal toe. Na een dwaling in de Woensdrechtse defensie komt Ronald oog in oog met de doelman van WVV. Zijn afronding mist helaas de finesse.

 

Nick maakt zijn rentree en komt in de ploeg voor Ard die een verdienstelijke wedstrijd speelde. Het vuur wordt andermaal aangewakkerd en Grenswachters gaat vol in het offensief. Het resulteert in drie ‘’dotten’’ van kansen voor Roy. Maar onze topscorer mist vandaag net dat tikkeltje geluk en ziet zijn kansen niet verzilverd worden.

 

De stand blijft 1-1, en gezien het spelbeeld kunnen beide coaches met deze uitslag leven.

 

Volgende week is de tweede derby voor Grenswachters. De kampioen van vorig jaar van de 5e klasse, ODIO, is dan de tegenstander. Hopelijk weet Peter zijn mannen in de juiste forme te krijgen voor deze lastige uitwedstrijd. Er zal heel wat passie en strijd gevraagd worden van Grenswachters om niet door het felle ODIO ondergesneeuwd te worden. 90 minuten vol aan de bak, en het vizier op scherp…….meer moet dat niet zijn…..