SC Gastel 1 – Grenswachters 1   22 september 2013

 

Op deze aangename septemberzondag vertrok het 1e elftal met goede moed, en gesteund door heel wat supporters, naar Oud Gastel. Daar wachtte de moeilijke uitwedstrijd tegen de degradant uit de 3e klasse van vorig seizoen, SC Gastel. Het team van voormalig profspeler Erik Hellemons had dit seizoen nog geen overwinning weten te boeken. Zijn team was dus getergd om de 3 punten thuis  te houden! Coach Peter gaf deze 11 zijn vertrouwen:

 

Stijn – Joris – Marc – Jesper –Ard – Roy – Patrick – Joad – Tobi – Ronald – Richard

 

In de aanvangsfase zien we een team van Gastel dat opvallend vaak met de ‘’lange bal’’ werkt. Vanachter uit wordt op z’n Engels de bal ingepompt, waar de snelle en geroutineerde spitsen van Gastel er maar wat van moeten maken. De verdediging van Grenswachters is hier vooralsnog niet van onder de indruk, en behoudt de rust. Iemand die de rust niet weten te behouden, is de allesbepalende scheidsrechter van dienst. Normaliter is het zeker niet de stijl van deze schrijver om de leidsman tekort te doen in zijn epistels. Maar de man die deze middag de leiding heeft gekregen bleek wel heel blijk en gelukkig met zijn fluitje! Te pas en te onpas blies hij zijn kaken bol en liet hij verstaan dat er niet met hem te sollen viel. Na twintig minuten vond hij dat Joris iets teveel had gezegd, en liet hij Gastel een vrij trap nemen vanaf rand zestien. Een cadeautje voor de rood-zwarten, die daar, in de persoon van Pascal van Caam, (wie anders?) dankbaar gebruik van maakten.

 

Grenswachters, op dat moment zeker niet de mindere in de wedstrijd, probeert de aansluitingstreffer te bewerkstelligen. Er komen wat kleine kansjes, maar vanwege de vaak net iets te slordige eind-pass kan de doelman van Gastel zijn doel schoonhouden.

 

Net voor rust weet de vrij onzichtbare Joad dan toch Roy alleen voor de keeper te zetten. Op een ongeoorloofde manier wordt hij door de doelman onderuit geschoffeld, hetgeen een penalty oplevert. Commentaar leveren deze middag op de leiding is uit den boze, maar een doorgebroken speler onderuit trappen levert ‘’slechts’’ geel op…. De zoveelste dwaling van de arbiter deze middag. De penalty wordt keurig benut door Roy en met  1-1 gaan de spelers rusten.

 

De 2e helft is Gastel de bovenliggende partij. Grenswachters vergeet te voetballen, en de ene na de ander ‘’vuurpijl’’ wordt door doelman Stijn afgevuurd op onze spitsen. Resultaat is dat het kleinood weer als de wiedeweerga terug komt….koren op de molen van de heren van Gastel. Met name dankzij goed keeperswerk van Stijn blijft de stand vooralsnog gelijk.

 

Met nog ruim 20 minuten op de klok krijgt Ard een forse tik op de enkels, en moet vervangen worden. Michaël neemt de linksback positie in, en Patrick schuift een plaatsje op. Ook Bram komt bij Grenswachters in het team voor Tobi.

 

Bij Gastel is het ook tijd voor een vervanging. Trainer Erik Hellemons brengt Niki de Frel in zijn team. En Joost mag weten waarom deze kerel pas een kwartier voor tijd ingebracht werd, maar deze persoon gaf in zijn eentje gestalte aan een heus ‘’Gastels kwartiertje’’. Binnen 12 minuten had hij drie keer de bal achter onze doelman liggen. De 2-1 rook aardig naar buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde het protest van zijn assistent met de vlag, lachend weg. Na de 2-1 volgde vrij snel de 3, en de 4-1. Hetgeen de iets geflatteerde eindstand bleek te zijn.  

 

De analyse van beide coaches was helder en duidelijk. Gastel vanmiddag de betere ploeg, maar met een consequenter fluitende arbiter krijgt de keeper van Gastel gewoon rood net voor rust…. Tegen 10 man, met een speler-keeper krijg je dan toch een andere 2e helft, en wellicht ook een andere uitslag. Maar….het is niet zo gegaan, en we blijven op 4 punten. Volgende week thuis tegen WVV’67. Onze eerste derby thuis, en laten we hopen op een fel en strijdbaar groen geel dat gaat voor de tweede thuisoverwinning !