Steenbergen 1 – Grenswachters 1  – 15 september 2013

 

De 2e competitiewedstrijd is tegen Steenbergen. De blauw-witten, onder leiding van trainer Patrick Aernouts wonnen vorige week hun 1e match overtuigend tegen NSV uit Nispen. Het zou een goede graadmeter kunnen worden voor ons groen-gelen. Met Ronald thuis ziek in bed moest coach Peter weer even in zijn befaamde hoge hoed, waaruit de volgende 11 getoverd werden:

 

Stijn – Joris – Marc – Jesper –Ard – Roy – Patrick – Joad – Tobi –Rick – Jordy

 

Het eerste half uur (waargenomen door interim verslaggeefster Miranda) zien we een iets feller Steenbergen dat de defensie van Grenswachters al aardig op de proef stelt. Met name Dennis van Schilt, doet van zich spreken in de beginfase. Ook Roel Sachteleben ziet zijn forse kans op de openingstreffer gestopt door keeper Stijn. Grenswachters kruipt uit haar schulp, en evenals Steenbergen leren zij ook het geluid van een bal op de lat kennen ! Even later een kopbal van Tobi die prima gepakt wordt door Richard Tielen, de keeper van Steenbergen.  In de slotfase van de 1e helft komt Jesper mee op, en na enkele passeeracties schuift hij de bal in de voeten van Roy, die helaas net niet kan afronden.

 

Met de beginstand nog altijd op het bord, zien we in de 2e helft een gelijk opgaande strijd. Zonder oogstrelend voetbal overigens van beide kanten. Aan Grenswachterskant is Jordy gewisseld voor Richard, die de linksback positie overneemt van Patrick, die op zijn beurt de rechterflank mag bespelen. Tobi wordt enkele malen in stelling gebracht, maar die ziet zijn inzet steeds gepareerd door de prima keepende Richard Tielen.

 

In de 65e minuut komt Jesper voor de zoveelste keer deze middag goed voor zijn directe tegenstander Joey Otto. Gefrustreerd vanwege zijn balverlies  neemt hij wraak op de rechtsback van Grenswachters met een bizarre tackle langs achter. De uitstekende leidsman neemt de enige juiste beslissing en stuurt Otto direct naar de kleedkamers met rood.

 

Na de blessure behandeling volgt de vrije trap. Joris denkt Rick in te kunnen spelen, maar de te zachte bal ziet zijn teamgenoot te laat aankomen. En wie anders als Dennis van Schilt is er als de kippen bij om de bal over te nemen. Het cadeautje neemt hij met twee handen aan, en schuift de bal in de rechterbenedenhoek achter doelman Stijn : 1-0.

 

Grenswachters, tegen 10 Steenbergenaren, gaat op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks de numerieke meerderheid kunnen we niet zeggen dat groen-geel er beter op gaat spelen.  Naarmate de tijd gaat dringen wordt het spel zelfs beroerd. Ook met de komst van Leroy, die de strijdbare Ard vervangt,  wordt het er allemaal niet beter op. In de 83 minuut een corner die Marc met zijn linker prima voorgeeft en knap wordt binnengekopt door Roy Belde. De bevrijdende 1-1 is een feit!

 

Met 11 tegen 10 denk je dan als kijker dat de wedstrijd gespeeld is. De rust bewaren, bal rondtikken, en nog 8 a 9 minuutjes de bal in het team houden…….zou je denken…….

 

Niets is echter minder waar ! Vanaf de gelijkmaker zien we een chaos van jewelste in heel het elftal van Grenswachters. Werkelijk geen ene bal komt nog aan, en Steenbergen is zelfs nog een paar keer heel dicht bij de winnende treffer. Het is dankzij een uitstekende doelman Stijn dat Grenswachters er nog een punt uitsleept in deze enerverende wedstrijd.