Grenswachters 1 – Vosmeer 1  8 september 2013

 

Na een gedegen voorbereiding met enkele vriendschappelijke wedstrijden en bekerwedstrijden was dan eindelijk de start van de nieuwe competitie daar. Vosmeer, dat vorig seizoen promoveerde naar de 4e klasse was de eerste tegenstander van Grenswachters. Als om half drie de scheidsrechter de wedstrijd in gang fluit staan de volgende 11 voor Grenswachters aan de aftrap:

 

Stijn – Joris – Marc – Jesper –Ard – Roy – Patrick – Joad – Tobi –Rick – Ronald

 

Een gemotiveerd Grenswachters begint prima aan de wedstrijd.  De heren uit Vosmeer hebben zichtbaar moeite met het tempo dat groen-geel er op na houdt. In de  20e minuut is de ban gebroken, en kan Roy Belde de score openen. Daarna gaat het vlot….in de 23e minuut is het andermaal de prima spelende Roy die op aangeven van Joad zijn 2e goal mag binnentikken. Amper twee minuten later wordt Ronald in de diepte gestuurd, en vanaf 18 meter haalt hij snoeihard uit met zijn linker. De bal suist langs de keeper, en de 3-0 is een feit.

 

Vervolgens is het de beurt aan Joad, die met zijn knappe techniek de verdedigers van Vosmeer volledig overrompelt. Na enkele fraaie passeeracties schuift hij de bal in het netje….4-0. Vijf minuten voor rust volgt er nog een prachtige aanval die resulteert in een prima kans voor rechtsback Jesper. Oog in oog met de doelman, ziet hij zijn inzet rakelings voorlangs gaan. 

 

In de rust waarschuwt coach Peter voor ‘’gemakzucht’’, en spreekt hij zijn mannen toe om niet mee te gaan doen in het tempo van Vosmeer. Ondanks alle goede raad, zien we in de 2e helft toch een Grenswachters dat gas terug neemt, en op een sporadisch moment na de wedstrijd als het ware ‘’zakelijk’’ uitspeelt. Een van die schaarse momenten was de schitterende 5-0 die door Joad gemaakt werd. Met een prachtige stift plaatst hij de bal achter de doelman, die slechts met gepast applaus voor deze actie kan reageren.

 

Twintig minuten voor tijd worden Tobi, Ard en Ronald gewisseld voor Leroy, Michaël en Bram.

 

In de slotfase is er nog een zesde doelpunt te zien. Een uiterst fraaie vrije trap van Roy stuitert via de lat terug in het veld, waarna Ronald er als de kippen bij is om de bal binnen te tikken. De assistent scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd met als resultaat dat deze treffer (onterecht?) werd afgekeurd.

 

Al met al een dik verdiende zege op Vosmeer. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen ‘’de blauwwitten’’ van Steenbergen.