DIVO 1 – Grenswachters 1  20 mei 2013

 

‘’D-day’’ werd deze 20e mei overal genoemd. ‘’Er op of eronder’’ was het vandaag voor de mannen van 1 ! Als om iets over één uur spelers en begeleiders richting het sportpark van Dinteloord vertrekken hangen er donkere wolken boven de Buizerd. Hopelijk is dit geen voorbode voor hetgeen komen gaat.  Aangekomen op sportpark de Molenbeek, de thuishaven van DIVO, blijkt al snel dat er bijzonder veel Grenswachterssupporters zijn meegekomen. Om precies half 3 zien zij de volgende 11 voor Grenswachters aan de aftrap staan:

 

Levi – Joris – Marc – Jesper – Richard – Nick – Patrick – Gino – Leroy – Tobi – Koen

 

De beginminuten zijn, evenals de week ervoor, voor de mannen van DIVO. Waar de heren van Grenswachters, voor deze wedstrijd geheel in het groen gekleed, de eerste ballen slecht raken is het DIVO spits den Ouden die al een eerste keer gevaarlijk voor Levi kan komen. Het naderend onheil laat niet lang op zich wachten. Na vier minuten volgt een vrije trap rand zestien, die door de muur gaat, en op het allerlaatste moment nog gered kan worden door Levi. De rebound is daarna voor de goed gevolgde Joey van Tilburg die onze verdedigers te snel af is. Hard maait hij de bal in de touwen : 1-0. Het enige positieve hieruit was dat er nog 87 minuten resteren voor de gelijkmaker……

 

Na de 1-0 neemt Grenswachters de wedstrijd volledig in handen. Sporadisch komt DIVO er nog wel gevaarlijk uit, maar over het algemeen is het Grenswachters dat  het beste van het spel heeft. Helaas resulteert het de eerste helft nog niet in echt uitgespeelde kansen. Deels komt dit ook omdat Grenswachters om de paar minuten uit hun spel gehaald wordt. Met ‘’slechts’’ een 1-0 voorsprong laat DIVO zich toch weer verleiden tot het aangrijpen van een vervelend wapen in de voetballerij: ‘’tijdtrekken’’. Om de paar minuten zien we de ene na de andere stervende zwaan gekleed in het geel-rood. De verzorger van DIVO maakte overuren, en hij kon de busjes icespray niet aangesleept krijgen! Zelfs de scheidsrechter van dienst kreeg er een zodanige hekel aan dat hij diverse malen gewoon liet doorspelen als er weer eens een DIVO speler, geheel uit het niets, ter aarde stortte. Het was een gênante vertoning.

 

Tijdens de rust probeert Peter zijn spelers nogmaals aan te sporen om door te gaan met hun vertoonde spel. Het was zeker niet slecht, en er zouden toch wel een paar kansen komen de volgende 45 minuten….

 

De 2e helft is Grenswachters een stuk beter dan DIVO. Alleen met de afwerking lukt het vooralsnog niet. Dit keer komen er wel degelijk kansen, maar de keeper van DIVO houdt zijn doel schoon. Pakweg tien minuten na rust, maakt de verdienstelijk spelende  Tobi plaats maakt voor Ronald in de spits. Kort daarna wordt Leroy als linkshalf afgelost door Ferdy. Het spelbeeld verandert evenwel niet. Grenswachters probeert met man en macht de gelijkmaker op het bord te krijgen. Kansen zijn er daarna voor Gino, Ronald en Koen, maar zij zien hun pogingen allemaal stranden in de handen van de keeper, of tegen paal of lat.

 

Met nog 15 minuten op de klok, maakt een “lollige” DIVO supporter een totaal misplaatste opmerking, waarna de scheidsrechter gedecideerd de kleedkamers opzoekt. Hij staakt voor onbepaalde tijd de wedstrijd. De voorzitter van DIVO komt met een dringend verzoek voor elke supporter om geen opmerkingen meer te geven op de scheidsrechter, die vervolgens na tien minuten de wedstrijd terug hervat. Nog een kwartiertje…. ‘’Een Haags kwartiertje’’ wordt er fanatiek vanaf de kant geroepen! De onderbreking van de wedstrijd is de prima spelende Patrick fataal geworden. Zijn kuit, die een forse trap ontvangen had, stijft volledig op en hij moet vervangen worden. Jordy komt in zijn plaats. DIVO dat inmiddels met tien man staat probeert nog wel af en toe op de counter, maar de verdediging van Grenswachters staat dit keer als een huis, en maakt alles onschadelijk.

 

Nick werkt zich drie slagen in de rondte en neemt zijn team nogmaals op sleeptouw. De laatste tien minuten van de wedstrijd is het bijzonder spannend. Marc schuift mee in, en haalt met zijn linker goed uit op doel. De keeper kan voor een keer de bal niet klem krijgen, en de geloste bal wordt ingekopt door de goed gevolgde Gino. Eindelijk is er dan de gelijkmaker. Alles ligt weer open…. Na 90 speelminuten staat het nog altijd 1-1, tijd voor twee maal 15 minuten ‘’extra time’’!

 

Langs de kant is het nat, en kil, maar weinig supporters die het koud hebben….de spanning laat een ieders bloed sneller stromen. De eerste verlenging gaat het spel gelijk op, en lijkt DIVO weer even op te leven. De laatste minuut van de eerste verlenging mag Ronald  alleen op de keeper afgaan, maar ziet zijn schuiver knap gestopt worden door de Dinteloordse goalie. Meteen daarna is het wisselen van kant en gaan we het laatste kwartiertje in.

 

Het toch al keiharde spel van DIVO wordt er het laatste kwartier niet minder op. De ene na de andere harde charge op Grenswachtersspelers worden niet of nauwelijks bestraft door de scheidsrechter. Wel wordt een sliding van Richard beoordeeld als te hard, en hij kan met zijn 2e gele kaart ook voortijdig vertrekken.  Het staat weer 10 tegen 10.

 

Met nog 5 minuten op de klok is er nog een hachelijk moment voor de goal van Grenswachters. De bal van Joey van Tilburg beland echter op de paal, en alles wat groen-geel een warm hart toedraagt haalt opgelucht adem. Zelfs daarna volgen er nog een paar mogelijkheden voor Grenswachters maar de bal wil er gewoonweg niet meer in. Na dik twee uur voetballen fluit de scheids, einde wedstrijd. Pingels moeten de uiteindelijke beslissing brengen….. De zenuwen van spelers, begeleiding en supporters worden andermaal op de proef gesteld.

 

Als eerste is Marc aan de beurt die zijn verantwoording als aanvoerder dapper neemt. Zijn penalty wordt onberispelijk benut. De gelijkmakende beurt voor DIVO wordt eveneens in een treffer omgezet.

 

Vervolgens komt goalgetter Gino aan het kanon. Ook diens penalty, gaat mooi langs de keeper.

 

Levi maakt zich ondertussen op voor zijn 2e penalty. Een oorverdovend gejuich als hij de penalty schitterend pakt! Zestien jaartjes oud, en dan zo’n hoofdrol mogen vertolken in deze bloedstollende finale…..

 

Koen kan Grenswachters op 3-1 brengen als hij zijn strafschop binnen schiet. Met een bekeken schuiver zet hij de keeper op het verkeerde been, en we zijn een heel eind op weg……

 

DIVO maakt de aansluiting, en komt op 3-2.

 

Daarna komt ‘’man of the match’’ Joris aan de beurt. Als hij 4-2 kan maken is het leed bijna geleden. Tot verdriet van ons allen ziet hij zijn moment van glorie in schoonheid sterven. De keeper houdt de strafschop, en DIVO kan weer gelijk komen als hun 4e penalty benut wordt. En zo geschiedde…. 3-3, met nog twee strafschopnemers in de reguliere serie van vijf.

 

Ferdy loopt stoïcijns naar de stip, en haalt koelbloedig de trekker over : 4-3

 

De gelijkmakende beurt voor DIVO wordt eveneens knap binnengeschoten. En jawel….ook bij de reguliere strafschopserie blijft het gelijk….. 4 – 4 …..

 

Het is nu om en om….. Jesper loopt vanaf de middenstip naar de strafschopstip. Nadat hij de bal van de scheidsrechter opnieuw goed moest leggen, neemt hij zijn aanloop. De zenuwen gieren bij iedereen en alles door de keel, en zeker bij uw schrijver kan ik u verzekeren! Gelukkig benut hij zijn penalty, en we staan weer voor !

 

Peter van Giels is namens DIVO de volgende in de rij. De uitblinker van de wedstrijd in Putte ziet zijn 11 meter trap hoog over het doel vliegen, en wat er daarna gebeurde is met deze pen amper te beschrijven. De jonge Levi wordt begraven onder zijn teamgenoten die werkelijk uitzinnig zijn van vreugde. ZES weken lang zijn het ‘’finales’’ geweest. BVV…Steenbergen…Lepelstraatse Boys, HSC’28 en dan tweemaal DIVO…..  Voor de begeleiding en jonge ploeg van Grenswachters was de spanning bijna ondraaglijk geworden. Maar op het aller…allerlaatste moment was er dan eindelijk dat tikkeltje geluk dat al een heel seizoen achterwege bleef. Behoud in de 4e klasse is een feit, en dat werd diezelfde 2e Pinksterdag in de kantine van de Buizerd ‘’aardig’’ gevierd…. Tijdens deze ‘’viering’’ werden ook Ard en Martin, die helaas voor hen niet konden invallen geroemd om hun seizoen! Hoe trouw zij zijn geweest aan het team mag ook weleens gezegd worden hier !

 

Een dikke proficiat aan dit team, dat ondanks veel tegenslagen er toch in geslaagd is om zich te handhaven. Volgend seizoen wachten een paar mooie derby’s om naar uit te kijken. We gaan weer ballen tegen WVV’67 en ODIO !