Grenswachters 1 – DIVO 1   12 mei 2013

 

Op deze kille moederdagzondag staat de 1e van twee spannende nacompetitiewedstrijden op het programma. Grenswachters is gekoppeld aan DIVO uit Dinteloord, de nummer 4 van de 5e klasse. Een tegenstander met een aantal prima spelers in de gelederen.  Met name spits  Maikel den Ouden legt ze dit seizoen wel heel makkelijk in het mandje….. De verdediging was dus op voorhand gewaarschuwd! Voor dit zeer beladen duel had Peter gekozen voor de volgende startopstelling:

 

Levi – Joris – Marc – Jesper – Richard – Nick – Michaël – Gino – Leroy – Ronald – Koen

 

Zoals al zo vaak dit seizoen begint groen-geel heel matig aan de wedstrijd. Het is mede dankzij prima keeperswerk van Levi dat de 0-1 al niet na drie minuten op het bord staat. Het schot van den Ouden, wie anders.., wordt heel knap gepareerd door de jonge doelman van Grenswachters.  De eerste 25 minuten zijn van een niveau waarvan iedereen zich bedenkelijk  achter de oortjes krabt. Is het dan toch de spanning die veel spelers parten speelt? Vooral bij de meest ervaren voetballers in ons team valt het op dat zij de druk op hun schouders behoorlijk voelen. Bij DIVO is het al bij al niet veel beter, maar toch weten zij dankzij  Joey van Tilburg de score te openen. Met een strak schot laat hij Levi kansloos.

 

Grenswachters is dit keer niet echt uit het lood geslagen, en zoekt iets feller de aanval. Het leidt echter tot weinig uitgespeelde kansen. Op slag van rust komt de bal bij Leroy die zijn voorzet tot zijn eigen verbazing achter de doelman van DIVO in het net ziet belanden. Een lucky, maar geen niemand uit Putte die daar om maalt !

 

Het tweede bedrijf begint vrij dramatisch voor Levi. Het, voor het oog, houdbare schot van Maikel den Ouden krijgt op het allerlaatste moment nog een nare stuit, vanwege het knollenveld, waardoor de bal achter de doelman in het net ploft : 1-2. Opnieuw is Grenswachters nu aan zet. Ferdy komt in het team voor Leroy die zijn linkshalf positie overneemt. De druk op de goal van DIVO wordt groter en er komen kansjes. Een kwartier na rust is er even chaos in de defensie van DIVO . De inzet van Jesper wordt gelost door hun keeper en daarna is  Ferdy  er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten. De gelijkmaker is wederom een feit!

 

Tobi komt vervolgens Ronald aflossen. De spanning is te snijden op de Buizerd als DIVO weer een van hun gevaarlijke corners mag nemen. De bal blijft wat hangen in de zestien, wordt slecht weggewerkt, en komt voor de voeten van uitblinker aan DIVO kant, Peter van Giels. Uit de draai haalt hij schitterend uit en maakt hij een beauty van een goal. Wederom kijkt Grenswachters tegen een achterstand aan.

 

Veerkracht is nu vereist en gelukkig toont Grenswachters aan dat het nog kan en wil knokken. Het team blijft positief tegen elkaar, en gaat opnieuw op jacht naar de gelijkmaker.

 

Na een prima voorzet vanaf links kan Koen inkoppen. Tot verdriet van allen ziet hij de bal echter hard tegen de dwarsligger knallen. Met nog een goede tien minuten te spelen is het dan eindelijk Gino die zich deze middag laat zien. Met een mooie voetbeweging laat hij zijn tegenstander staan, en legt de bal vervolgens subtiel in de verre hoek. Voor de derde keer weet Grenswachters zich terug in de match te knokken. Het slotakkoord is weer voor Gino. Dit keer heeft hij jammer genoeg iets teveel tijd nodig voor de bal goed vrij te maken. De prima verdedigers van DIVO weten zijn kans onschadelijk te maken.

 

Einduitslag 3-3, conclusie…‘’we leven nog’’. Al is het zijden draadje nu wel erg dun en broos geworden. Hoop doet echter leven, en we zullen zien wat 2e Pinksterdag gaat opleveren. Voor de spelers zal het een iets andere invulling van de 1e Pinksterdag worden als in het verleden. De Roparun komt volgend jaar weer langs jongens! Laten wij ons feestje hopelijk op 2e Pinksterdag vieren !!!!!

 

Alles en iedereen wat groen geel een warm hart toedraagt is van harte uitgenodigd om onze jongens te komen aanmoedigen op sportpark de Molenkreek in Dinteloord!