5 mei  2013,  GRENSWACHTERS 1 – HSC’28 1

 

Na de mooie overwinning vorige week op Steenbergen moest vandaag, 5 mei, de handhaving in de 4e klasse veilig gesteld worden. De laatste thuiswedstrijd tegen HSC’28 uit Heerle was op voorhand een beladen duel omdat de tegenstander op de 11e plaats stond. Voor beide teams dus SPANNING, in hoofdletters…. De 11 heren die namens Grenswachters om half 3 het bal mochten openen waren:

 

Levi – Joris – Martin –Marc – Jesper – Tobi – Gino – Nick – Leroy – Ronald – Koen

 

Het talrijke publiek zag al na 3 minuten een schitterende redding van onze keeper Levi. Een hard schot wist hij mooi uit de hoek te ranselen… Onze verdediging was gewaarschuwd!

 

De zon liet zich van zijn beste kant zien deze dag, en na twintig minuten voelden veel spelers al  dat het een zwaar duel zou worden. Dat er heel wat op het spel stond deze middag was, zeker in de eerste helft, te zien aan het povere spel. Zowel bij HSC als bij Grenswachters was het voetbal niet opperbest. Zonder opzienbarende kansen leek het eerste bedrijf zich te sluiten met een 0-0. Maar met deze gedachte was Jesper het niet eens. In de 44e minuut nam hij, rand zestienmeter, de bal met zijn linker aan, en met een fraai lob liet hij doelman De Guytenaere van HSC kansloos. Een mooie opsteker voor groen-geel dat met een goed gevoel de kleedkamers kon opzoeken.

 

Hoe een goed gevoel binnen 1 minuut finaal om zeep kan worden geholpen, werd meteen na rust aangetoond. Door twee maal achter elkaar zeer weifelend optreden in onze defensie was het eerst Jeroen Augustijn, en vlak daarna Jurriën de Groen die de 1-0 om gooiden naar 1-2. Een domper van jewelste, maar gelukkig waren er nog 40 minuten om deze stand terug om te buigen.

 

Grenswachters begon daarna aan een flink offensief. Ze speelden vanaf dat moment misschien wel hun beste half uur voetbal van het hele seizoen. Op 1 klein detail na dan…….scoren…..   De kansen waren gewoon niet meer op één hand te tellen. Drie keer paal….. Twee keer millimeters de bal voorlangs…. Een kans voor open doel, waar de keeper al weg was, werd keihard naast getrapt…..  En dan tot overmaat van ramp ook nog een dramatische penalty, gemist door Marc Leenaerts, die overduidelijk zijn dag niet had….

 

De wissels (Tobi voor Martin, en Richard voor Leroy) brachten ook de oplossing niet. De verslagenheid was groot toen de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje blies. Geen Bevrijdingsdag voor Grenswachters op deze 5e mei. De kille cijfers 1-2 bleven op het bord staan. Dat HSC’28 amper nog een kans had gehad in de tweede helft kon hun de pret niet drukken. Trainer Luystenburg was na de wedstrijd wel eerlijk in zijn commentaar…..’’we hebben gezwijnd’’…..

 

Voor Grenswachters wachten nu nog twee loodzware wedstrijden. Volgende zondag 12 mei eerst thuis tegen DIVO, (de nummer 4 van de 5e klasse), en dan 2e Pinksterdag de retourwedstrijd in Dinteloord.  Nog twee keer zullen spelers en begeleiding alles uit de kast moeten halen om de 4e klasse te waarborgen….. Supporters laat onze mannen niet in de steek, en laat jullie zondag weer van jullie beste kant zien!