STEENBERGEN 1 – GRENSWACHTERS 1  – 28 April 2013

 

Heel de week had de zware thuisnederlaag nagedreund bij de spelers en begeleiding van ons 1e elftal. Deze zondag wachtte de lastige uitwedstrijd tegen Steenbergen.  Steenbergen had te kampen met een geschorste laatste man, en geblesseerde linksback. Ook Peter moest Patrick en Michaël missen vanwege schorsingen. Na wat gepuzzel, hetgeen inmiddels geen verrassing meer is dit seizoen, kwamen de volgende 11 aan de aftrap:

 

Levi – Joris – Martin –Marc – Jesper – Tobi – Gino – Nick – Ferdy – Ronald – Koen

 

Steenbergen schiet, zoals verwacht, furieus uit de startblokken.  Amper 3 minuten ver ligt de bal al achter Levi, maar de prima vlaggenman Daniel had buitenspel geconstateerd, en scheidsrechter de Vos nam zijn signaal over. Doelpunt terecht afgekeurd. Grenswachters was wel meteen wakker….

 

Ferdy moet al vrij snel met een armblessure het strijdtoneel verlaten. In zijn plaats komt Leroy, die heel verdienstelijk invalt.

 

Nadat de Steenbergse storm iets was gaan liggen krijgen zijn een vrije trap 5 meter over de middenlijn. Dennis van Schilt ziet (zo verklaarde hij later zelf…) dat Levi iets te ver voor zijn doel stond. Met een fraaie trap plaatst hij de bal in de verre bovenhoek. Volgens de schrijver was het gewoon een voorzet die in één keer het doel in vloog, maar resultaat was wel hetzelfde : 1-0 voor Steenbergen !

 

Kort daarna komt Grenswachters er een paar keer gevaarlijk uit. Een bal op de lat, en ook de rebound wordt net voor de lijn weggehaald…. het geluk zit Grenswachters weer niet mee…. Voor rust komt Steenbergen nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van Levi, maar die houdt, met soms katachtige reflexen, zijn team nog in de wedstrijd.

 

Na rust moet het dan maar gebeuren. Nog 45 minuten om nog grotere problemen te voorkomen. Na 5 minuten schuift Joris mee in, en zijn niet te missen voorzet wordt door Gino binnengetikt: 1-1.

 

De werklust van Grenswachters is aandoenlijk, en er is niet 1 speler die zijn taken dit keer niet serieus neemt. Na een kwartier krijgt Nick de bal op links aangespeeld. Met een fraaie dribbel ontdoet hij zich van zijn tegenstander en met een harde schuiver van zestien meter weet hij doelman Hagens te verschalken : 1-2 !!

 

Hoe lang 30 minuten kunnen duren weet inmiddels elke Grenswachters supporter. Soms met kromme tenen zag je Steenbergen op het doel van Levi afkomen. Maar de jonge goalie stond geen doelpunten meer toe.  Ard komt voor de moegestreden Ronald, en ook Bram komt nog in het team voor Gino.

 

In de laatste minuten van de wedstrijd wordt het verhaal nog mooier. Een prachtige voorzet vanaf links wordt minstens zo prachtig ingekopt door Tobi. Het was de kers op de taart van deze middag!

 

Volgende week is de laatste thuiswedstrijd tegen HSC’28. Zou de degradatie naar de 5e klasse dan toch nog voorkomen kunnen worden? Met dezelfde inzet en spirit die we gisteren de laatste 45 minuten hebben gezien moet het mogelijk zijn. Maar ook HSC’28 vecht voor hun laatste kans….Dus het is op voorhand al een beladen duel ! Komt allen naar de Buizerd aanstaande zondag om groengeel aan moedigen in hun strijd voor behoud in de 4e klasse!!