Grenswachters 1 – Lepelstraatse Boys 1   21 april 2013

 

Na twee gelijke spelen, tegen de Bergse clubs BVV en FC Bergen , moest er vandaag gewonnen worden tegen directe concurrent om de degradatie, Lepelstraatse Boys. De uitwedstrijd in oktober was in een 0-0 gelijkspel geëindigd, en iedereen van  Grenswachters wist dat het vandaag MOEST gebeuren. Er was een voorwedstrijdje geregeld tussen de F teams van beide dorpen. Onze F ging kansloos onderuit tegen de jongens uit Lepelstraat……hopelijk was dit geen voorbode voor nog meer malheur…   Ondanks of vanwege de twee gelijke spelen van de laatste weken, vond de coach het  nodig zijn opstelling op diverse fronten aan te passen. Aan de aftrap stonden dit keer:

 

Levi – Joris – Marc – Jesper – Martin – Nick – Ferdy – Richard –Gino – Patrick – Michaël

 

Grenswachters begint goed en fel. Grote kansen blijven echter uit. Een paar schoten van afstand, maar hier wordt hun prima keeper Jacco Stols nog niet warm of koud van. Al snel moet zijn broer in de spits (Dennis Stols) het veld ruimen. In zijn plaats komt Jurgen van Schilt. Iedereen weet dat deze jongeman het niet moet hebben van zijn techniek, maar laat hem in de zestien aan de bal, en iedereen kan dan beter dekking gaan zoeken…. In de 25e minuut wordt hem teveel ruimte gegund, nadat er een heel slordige pass van Grenswachters in de voorhoede aan vooraf is gegaan. Van Schilt laat met een droge knal doelman Levi kansloos. De gevreesde 0-1 staat op het bord.

 

Net voor rust komt Gino -voor het eerst deze middag- in actie. Zijn rush richting de goal is prima, maar in plaats van de bal over te geven aan de totaal vrijstaande Joris, kegelt hij de bal meters over het doel.

 

Na rust laten de heren uit Lepelstraat Grenswachters het spel maken. Iets wat bijzonder slecht lukt. De geroutineerde spelers in het elftal hebben een totale offday en helaas zijn de jonkies ook niet bij machten om het verschil te maken.  Lepelstraatse Boys lijken wel te genieten van het gezapige spel van groen-geel, en wachten rustig af op de volgende fout van Grenswachters. Het is andermaal Jurgen van Schilt die zijn tweede van de middag mag aantekenen. Dit maal met het hoofd zorgt hij voor de 0-2. Niet veel later volgt de 0-3…… het doek lijkt gevallen voor Grenswachters.

 

Toch nog een sprankje hoop nadat een lucky bal verkeerd wordt beoordeeld door keeper Stols, en achter hem in het net valt:  1-3. Er volgt een alles of niets offensief van Grenswachters. Koen, Tobi en Ronald worden ingebracht voor Ferdy, Martin en Patrick. Het is aandoenlijk om te zien, hoe sommige Grenswachters spelers zich werkelijk drie slagen in de rondte werken om het tij nog te keren. Maar evenveel spelers zijn deze middag totaal niet bij de les, en verwaarlozen hun taken en opdrachten. De alles of niets poging werd uiteindelijk helemaal niets. Op het eind van het liedje staan de harde cijfers op het score bord : 1-5 !  

 

Trainer Peter spreekt over een ‘’collectief falen’’. Aan zijn woorden is weinig toe te voegen. Ondanks deze meer dan vervelende uitslag is het schip nog altijd niet gezonken. Alle bijbehorende clichés mogen uit de kast….. Er resten nog twee wedstrijden, en bij twee maal een goed resultaat kan het nog altijd….. Maar voor het zover is, zal er bij velen nog wel een ‘’knopje’’ om moeten. Hopelijk weten al onze heren de  knopjes ‘’mentale weerbaarheid’’ en ‘’de dood of de gladiolen mentaliteit’’ deze week te vinden. Ze zullen ze zondag – in en tegen Steenbergen – hard…..keihard nodig hebben!!!

 

Want zou het nou toch niet eeuwig zonde zijn als deze kerels volgend jaar 5e klasse moeten gaan spelen?? Kom op mannen, ga er nog eens extra voor…..laat jullie trainer/leider, begeleiding en supporters niet vallen, en recht jullie ruggen ! Het kan nog altijd…………

Voorwedstrijd GRW1 - LB1