Grenswachters 1 – BVV’63   14 april 2013

 

De eerste van de vier laatste cruciale wedstrijden van Grenswachters 1 was tegen BVV’63 uit Bergen op Zoom. De heenwedstrijd was daar heel ongelukkig met 3-2 verloren, waar een gelijkspel minimaal verdiend was geweest. Op deze zonnige zondagmiddag bleek het met flankverdediger Michaël nog niet helemaal goed te gaan. Ook Richard, die voorzichtig met zijn herstel bezig is, was nog niet van de partij. En tot slot was ook Jordy nog niet inzetbaar vanwege zijn flinke scheenbeen blessure. Ondanks deze afwezigen kwamen de volgende 11 getergde Grenswachtersspelers aan de aftrap:

 

Vincent – Joris – Marc – Jesper – Martin – Nick – Ferdy – Tobi –Gino – Patrick – Koen

 

Na de eerste aftastende minuten zien we een iets beter Grenswachters. Van BVV was een offensieve start verwacht, maar deze bleef uit. Na een kwartier wordt Gino weggestuurd, en oog in oog met de Bergse goalie werkt hij fraai af. Een bevrijdende 1-0 !

 

BVV komt iets beter in de wedstrijd, en na twee snelle wissels van trainer Pietjouw wordt hun aanval versterkt. Er volgen een paar corners die het eerste echte gevaar inluiden. Bij één van die corners gaat Vincent onder de bal door, waardoor die rechtstreeks in het doel dreigt te vallen. Jesper weet als bewaker van de 2e paal de bal net voor de doellijn te halen, waardoor de voorsprong in stand blijft.  Deze krappe voorsprong had enkele minuten voor rust zeker verdubbeld kunnen, misschien wel moeten worden. Marc komt drie meter het doel in een prachtige positie om te scoren, maar zijn inzet wordt “in extremisch” gestopt door de doelman van BVV.

 

Gesterkt door deze meevaller is BVV weer aan zet. En als Enver Dalkilinck ongehinderd mag doorlopen én vrij mag uithalen, schiet hij beheerst de bal naast een kansloze Vinnie. Op een ongelooflijk slecht moment – 1 minuut voor rust – staat de 1-1 op het bord.

 

Grenswachters komt fel uit de kleedkamer, en dat resulteert al snel in enkele fraaie aanvallen, en kansen voor groen-geel. Een van de fraaiste acties van de middag is een magistraal balletje van één van de uitblinkers bij Grenswachters Patrick Schrier. Hij zet Gino vrij voor de keeper, en die weet wel raad met dit buitenkansje. Een dik verdiende 2-1 !

 

Even later volgt er een vrije trap rond de middenlijn. Ferdy brengt de bal in het zestienmetergebied, maar dankzij de wind, wordt de bal ‘’gedragen’’, en verdwijnt in één keer in de linkerbovenhoek. 3-1 met nog 25 minuten te spelen…… Er volgen wat wissels. Ronald komt voor Tobi en Ard voor Ferdy. De opstelling wordt hierdoor op nogal wat plaatsen gewijzigd, waardoor het lijkt dat iedereen weer even zoekende is.

 

BVV komt de 2e helft sporadisch voor het doel van Vinnie. Tien minuten voor tijd is één van deze zeldzame momenten. Het schotje  van Sezer Parlamis lijkt volledig onschadelijk maar wordt helaas totaal verkeerd beoordeeld door Vinnie. De bal verdwijnt heel knullig in het net waardoor BVV weer moed put uit deze aansluitingstreffer.

 

Op zich nog niets aan de hand, want Grenswachters is nog altijd de bovenliggende partij. Vijf minuutjes voor tijd gebeurd dan toch het ongelofelijke. Een voorzet vanaf links, die totaal vrij kan worden gegeven, wordt verkeerd ingeschat. Hierdoor kan, met een kopbal, Yucel Ocalan de 3-3 binnen knikken…….. Waar vorige week het gelijkspel tegen FC Bergen aanvoelde als een ‘’gewonnen punt’’, voelt dit gelijkspel van vandaag aan als een dikke nederlaag.

 

In de ‘’nababbel’’ met trainer Peter kan die zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken steken. Zo dicht bij de, zo belangrijke, 3 punten, en dan toch nog weggeven. En als even later de ergste rookwolken weer zijn weggedreven komt de getergde trainer weer naar boven: “Zondag moet het dan maar gebeuren tegen Lepelstraatse Boys ! We zullen er deze week weer met frisse moed tegen aan gaan op de training, en zondag gaan we het laten zien!’’

 

De stand op de huidige ranglijst laat zien dat alles nog mogelijk is…..maar om te besluiten met de woorden van de trainer : ‘’het is nu geen 5 voor twaalf, maar 1 voor twaalf’’ !!

verslag grw1-bvv1-14-4-13