FC Bergen 1 – Grenswachters 1    7 april 2013

 

De twee laatste  thuiswedstrijden waren uitgelopen op twee forse zeperds. De ‘’angst’’ bij het eerste voor een volgende verliespartij zit er dan ook best wel in, als om half 1 ‘’de Putse karavaan’’ vertrekt richting sportpark de Markizaten. FC Bergen staat op een keurige 3e plaats, en is nog volop in de race voor directe promotie naar de 3e klasse. Peter zijn tactisch plan zal aangepast worden op deze felle tegenstander waar thuis ook al jammerlijk met 0-1 van werd verloren.  Omdat op het allerlaatste moment verdediger Michaël met zijn beruchte rugblessure moet afhaken, moet Peter zijn opstelling noodgedwongen weer aanpassen. De start opstelling van groen geel is als volgt:

 

Vincent – Joris – Marc – Jesper – Martin – Nick – Ferdy – Tobi –Gino – Patrick – Ronald

 

FC Bergen begint iets beter aan de wedstrijd, maar ondanks het lichte veldoverwicht blijven grote kansen vooralsnog uit. Grenswachters is duidelijk niet naar Bergen gekomen om het spel te maken, en de Bergenaren hebben zichtbaar moeite met het korte dekkingswerk van onze verdedigers. Zodra de tegenstander de middenlijn is overgestoken wordt er snel en fel gestoord door alles wat groen-geel draagt! Het overschot aan balbezit van de FC levert heel veel corners op. Maar voor rust is er weinig écht gevaar te bespeuren dat duidt op een écht grote Bergse kans. 

 

Na rust zien we hetzelfde scenario. Grenswachters vangt de tegenstander op na de middenlijn, en houdt Gino en Ronald van voor, die loeren op de counter. Hierdoor is FC Bergen toch verplicht om drie a vier verdedigers achterin te houden. Het verhaal van de corners en vrije trappen dat we tijdens het eerste bedrijf zagen krijgt een vervolg in de 2e helft. Maar het is de verdediging van Grenswachters, met als absolute uitblinker Vincent Bleijen, die stoer overeind blijft. Het is duidelijk dat onze Vinnie, als ie ECHT wil, een uitstekende doelman is, hetgeen hij volgende zondag opnieuw mag tonen!

 

Met nog een klein kwartiertje te spelen weet FC  Bergen toch het net te vinden. Echter, dankzij een attente en prima vlaggende Ben van Hoof neemt de scheidsrechter zijn signaal over van buitenspel. Doelpunt wordt dus terecht afgekeurd. Op dat moment slaan er bij sommige spelers van FCB de stoppen door. Er volgt een rode kaart voor een speler van Bergen, en vanwege aanhoudend commentaar vind de scheidsrechter het tijd voor een afkoelingsperiode, en vertrekt richting kleedkamers.

 

Na een tiental minuten verschijnen de hoofdrolspelers terug op het toneel, en vindt trainer Peter het tijd voor een paar wissels. Ronald, wordt vervangen door Koen, en even later komt Ard in de ploeg voor Ferdy. Aan de andere kant is coach Geert Lazeroms het klaarblijkelijk nog altijd niet eens met de beslissingen van de scheidsrechter van dienst. Na de zoveelste woordenwisseling wordt Geert achter de omheining gezonden. Vanaf die positie moet hij met lede ogen aanzien dat zijn ploeg simpelweg niet bij machte is om de verdediging van Grenswachters te slechten. De passie en inzet die al enkele weken zoek bleek te zijn is weer helemaal terug, en dankzij keihard werken werd een punt uit deze wedstrijd gesleept. Goed voetbal kon je het onmogelijk noemen. Maar als je als nummer laatst, op bezoek gaat bij een kanshebber voor promotie, kan niemand je kwalijk nemen dat je ‘’gaat’’ voor dat punt! En dat is behaald !

 

Er volgen nu nog 4 cruciale duels. Zeg maar gerust….nog 4 finales ! Om in de o zo belangrijke 4e klasse te blijven zullen er nog heel wat puntjes gesprokkeld moeten worden. Maar met de beleving, passie en inzet die we deze zondag van groen geel hebben mogen aanschouwen, moet dat echt mogelijk zijn !

 

 

We houden moed jongens !!
Hopelijk jullie ook !!!!!