Grenswachters 1 – Kruisland 1   1 april 2013

 

Op een andermaal ijskoude zondag komt fiere koploper Kruisland op bezoek bij Grenswachters. Trainer Jacco Theunissen van Kruisland kan over een vrijwel complete en fitte selectie beschikken. Hoe anders is dit weer bij coach Peter van Grenswachters!  Verdediger Richard is nog altijd geblesseerd en helaas zijn ook de drie spitsen Ronald, Jordy en Gino niet beschikbaar. Maar zoals altijd staan er toch weer 11 aan de aftrap. Dit keer zijn het :

 

Vincent – Joris – Marc – Jesper – Michaël – Ard – Nick – Ferdy – Tobi – Martin – Patrick

 

Zoals van een koploper, met een overschot aan talenten, verwacht mag worden, nemen zij het initiatief in de wedstrijd. Twintig minuten duurt het verweer van Grenswachters. Maar dan is het toch een voorzet vanaf de rechterflank die knap binnen gekopt wordt door uitblinker Ahmed Didi. Met verbazing kijkt iedereen naar het spel van deze kanjer. Een speler van dit kaliber zou je toch minstens in een Hoofd- of Topklasse verwachten en niet in de (met alle respect) 4e klasse KNVB…

 

Grenswachters komt, na de 1-0, iets meer aan voetballen toe. Een mooi uitgespeelde aanval brengt Joris in een prachtige positie om vrij uit te halen. Zijn schuiver gaat echter luttele centimeters naast het doel. Kort daarna is Kruisland weer aan zet. Andermaal met een kopbal is het dit keer Bart Hamelink die Vinnie weet te verschalken.

 

Na een half uur een vrije trap iets over de middenlijn. Beste man van het veld aan Grenswachterskant, Marc Leenaerts, dropt de bal in het zestienmeter gebied. Tobi kopt de bal mooi terug waar Nick klaar staat om de aansluitingstreffer te maken: 2-1.

 

Helaas begon op dat moment Grenswachters wel erg gul met cadeautjes te strooien. Waar Vinnie al heel wat puntjes gepakt heeft voor ons 1e elftal, had de altijd zo betrouwbare goalie dit keer niet zo zijn dag. Nog voor rust zijn het twee hoogst-ongelukkige momenten voor de doelman waardoor Kruisland kon uitlopen naar 1-4 dankzij Ahmed Didi, die wel heel dankbaar gebruik maakte van deze Paas-presentjes!

 

Na rust neemt Kruisland ietsje gas terug, maar Grenswachters is murw van de tikken die het net voor rust heeft gekregen. Door een mis-peer van Michael is het wederom Bart Hamelink die klaar staat om het 3e cadeautje van de dag in ontvangst te nemen. De 1-5 staat op het bord. Drie wissels worden ingezet. Koen, Leroy en Maurice komen in het team voor respectievelijk Michael, Ard en Ferdy. Het mag allemaal niet baten. Grenswachters is gewoon niet bij machte om een vuist te maken tegen deze gedoodverfde kampioen van de 4e klasse. Dat Mamadi Sidibe nog 1-6 mag scoren doet weinig meer ter zake.

 

Met nog 5 wedstrijden voor de boeg staat Grenswachters nu helemaal onderaan. Alleen met passie en strijd, HET kenmerk normaal gesproken van groen-geel,  is degradatie naar de 5e klasse kelder nog te voorkomen. Maar dan zal iedereen en alles dat met het vlaggenschip te maken heeft het onderste uit de kan moeten halen. Alleen met de juiste teamspirit is alles nog mogelijk….het is NOG niet verloren!! Je moet er toch niet aan denken om volgend jaar wedstrijden te spelen ver weg in Zeeland, terwijl in onze eigen buurt de ene na de andere mooie derby tegen Odio, WVV e.d. op het programma kan staan !!!!