Grenswachters 1 – Nieuw Borgvliet 1   17 maart 2013

 

Na de hoogst ongelukkige wedstrijd vorige week in Etten Leur, was er voor het 1e elftal alles aan gelegen om deze zondag orde op zaken te stellen. Nieuw Borgvliet kwam op bezoek, en dat was in het begin van het seizoen niet de gemakkelijkste  tegenstander gebleken. Het eerste slechte nieuws kwam al op zondagochtend, toen Martin zich ziek  moest afmelden. Peter kon bovendien niet beschikken over de geschorste Patrick, en ook Richard is nog altijd geblesseerd. Het elftal moest dus op veel plaatsen aangepast worden. Als scheidsrechter Saritas om half drie de wedstrijd in gang fluit staan de volgende 11 namens Grenswachters 1 op het toneel:

 

 Vincent – Joris – Marc – Jesper – Michaël – Jordy – Nick –  Leroy – Tobi – Ronald – Gino

 

Nieuw Borgvliet komt als door een wesp gestoken uit de startblokken. Het is met kunst- en vliegwerk dat er al niet na 3 minuten 0-1 op het bord staat. Nadat de Borgvlietse storm iets geluwd is komt Grenswachters in de wedstrijd. Het is geen oogstrelend voetbal, maar qua inzet valt er weinig op aan te merken. Tien minuten voor rust komt Kees van de Velden in een positie om uit te halen, en doet dat akelig precies. De bal suist voorbij een kansloze Vinnie.

 

Grenswachters laat de koppies niet hangen, en na een prachtige aanval krijgt Ronald Clarijs de kans om de score weer in evenwicht te brengen. Zijn schot is hard en zuiver, en met nog 1 minuut voor de theepauze staat het 1-1. Vanaf de aftrap is het echter weer meteen raak. Een voorzet vanaf rechts wordt door opnieuw Kees van de Velden hard in de touwen geknikt. Een slechter moment voor de 1-2 kun je je niet voorstellen!

 

In de rust gebeuren er dingen die de aandacht van deze schrijver niet waard zijn. Conclusie van het verhaaltje is wel dat Ferdy ingebracht wordt en dat Grenswachters ‘’in shock’’ aan de tweede helft begint.

 

Ondanks de geweldige morele tik zien we een fel Grenswachters. Het krijgt geen uitgespeelde kansen, maar er is wel een veldoverwicht. Koen wordt gebracht voor Michaël, en ook Ard (die al 90 minuten in de benen had bij het 2e) wordt ingebracht voor Leroy. Omdat er iets geforceerd moet worden gaat de defensie 1 op 1 spelen. Nog heviger druk op de goalie van Nieuw Borgvliet als resultaat, maar geen aansluitingstreffer. In de laatste zeven minuten van de wedstrijd valt het doek…. Na een vlijmscherpe counter is het Robert Belleter die de panklare voorzet achter Vinnie kan schuiven…….1-3.  Dat het in de laatste minuut ook nog 1-4 wordt is slechts voor de statistieken het melden waard.

 

De scherven zijn er…. Maar de lijm ?? Hopelijk weet Grenswachters deze week de moed op te brengen om gezamenlijk als één groep de lijm ter handen te nemen. Zondag aanstaande is Lepelstraatse Boys de tegenstander. Meer motivatie moet je als gedreven speler van 1 toch niet hebben zou ik denken?! Laat ons hopen dat we volgende week met een verslag kunnen komen dat met gouden letters geschreven mag worden…….