DSE 1 – Grenswachters 1   10 maart 2013

 

Op deze ijzig koude winterzondag in maart reist het gehavende 1e elftal af naar Etten Leur. Gehavend omdat Gino (geschorst), Richard (geblesseerd) en Joris (skivakantie) verstek moeten laten gaan. Aan coach Peter weer de twijfelachtige eer om een representatief team op de been te brengen dat het DSE moeilijk kan maken. Na het nodige wikken en wegen komt de volgende opstelling uit de befaamde ‘hoge hoed’ :

 

Vincent – Patrick – Marc – Martin – Michaël – Jesper – Nick – Ferdy – Leroy – Tobi – Ronald

 

Of het nu aan de kou lag, of aan wat anders, maar de anders zo solide Michaël, die aan een dijk van een seizoen bezig is, gaat na 5 minuten jammerlijk in de fout. Hij schat zijn tijd – om de bal terug op Vinnie te spelen –  verkeerd in, en linker spits Bart Naalden profiteert maximaal. Grenswachters heeft nog 85 minuten om de 1-0 recht te zetten…..

 

De eerste helft is van een zeer bedenkelijk niveau. Aan beide kanten is het te zien dat we hier van doen hebben met een wedstrijd uit de krochten van de 4e klasse B. Beide doelmannen worden in de eerste 45 minuten niet één keer meer getest op hun kunnen. De toeschouwers aan de kant kunnen er in elk geval niet warm van worden.

 

Onze hoop is dan maar gevestigd op het tweede bedrijf. Al in de eerste minuut verschijnt DSE-middenvelder Lauwen voor Vincent, maar zijn open doelkans gaat meters over. Grenswachters gaat iets offensiever spelen, maar krijgt amper kansen gecreëerd. Jordy komt voor Leroy, en Koen neemt de plaats in van Michaël. Het spel wordt er allerminst beter op. Aan de kant worden de wenkbrauwen zeer regelmatig gefronst bij het zien van het vertoonde spel. Vorige week tegen Hoeven was een prima wedstrijd en ook de vriendschappelijke wedstrijd tegen Olympic Essen (3-1 winst) mocht er absoluut zijn!  Maar wat de heren van Grenswachters vandaag op de mat leggen is het aankijken amper waard.  Nog een geluk dat de tegenstander van vandaag ook geen haar beter was, waardoor de score niet verder werd uitgebreid.

 

Geen kansen meer, geen doelpunten meer. Met van kou vertrokken gezichten vertrekken de spelers naar de warme douches alwaar ze konden nadenken over de voorbije 90 minuten. Er staat nog 1 team onder Grenswachters in de huidige tussenstand. Lepelstraatse Boys heeft 2 punten minder, maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld. Conclusie…..de eerstvolgende 3 (thuis)wedstrijden is er alles aan gelegen om de broodnodige puntjes te sprokkelen om zodoende behoud in de 4e klasse te waarborgen. Eén ding lijkt wel zeker…..slechter als tegen DSE lijkt amper te kunnen !