Grenswachters 1 – Hoeven 1   3 maart 2013

 

Het was alweer een maand geleden dat er voor de competitie gespeeld werd door Grenswachters. Koning Winter gooide heel wat roet in het voetbal-eten. Op deze 3e maart ‘’mocht’’ het dan toch weer, en kwam het sterke team uit Hoeven naar de Buizerd. Hoeven dat dit seizoen nog geen enkele nederlaag leed, staat kort achter koploper Kruisland op een keurige 2e plaats. De heenwedstrijd, zo’n vijf maanden geleden, werd kansloos verloren in Hoeven. Kortom, het beloofde weer een lastig karwei  te worden. Vanwege een schorsing en blessures moest Peter zijn team op sommige plaatsen aanpassen. De volgende 11 stonden om half drie stipt aan de aftrap:

 

Vincent – Joris – Marc – Martin – Michaël – Jesper – Nick – Ferdy – Leroy – Tobi – Gino

 

Hoeven schoot furieus uit de startblokken. Op rechts een kleine twijfeling in onze defensie, en de eerste kans was al daar. Een uitstekende Vinnie redt op een inzet van de rechtsbuiten, en dat zou niet voor de laatste keer zijn deze middag! Na een kwartiertje spelen lijkt de storm van Hoeven iets geluwd. Grenswachters komt in de wedstrijd.

 

Van de uitwedstrijd was één speler van Hoeven heel goed bijgebleven. De kleine nummer 14, Niels Buijs, zette daar heel de wedstrijd naar zijn hand. Het was dus zaak om deze motor op het middenveld te stuiten, en daardoor het spel van Hoeven te ontregelen.  Jesper slaagde in zijn missie want de blonde Niels kreeg amper de leren knikker aangespeeld , hetgeen voor Hoeven toch wel een aderlating bleek. Na een half uur spelen wordt Leroy aangespeeld, die in één tijd de bal verlengd op Gino. Laatstgenoemde zet de turbo op en sprint er zijn directe tegenstander gewoon uit. Oog in oog met doelman Arjan Lauwerijssen maakt hij het knap af, en de 1-0 is een feit. Er volgen daarna zelfs nog kleine kansjes om de voorsprong te vergroten. Helaas valt net voor rust de tegentreffer. Op een hard afstandsschot moet Vinnie het antwoord schuldig blijven. Met de 1-1 gaan de spelers de rust in.

 

Het tweede bedrijf is andermaal van een zeer acceptabel niveau. Aan beide kanten wordt er goed voetbal gespeeld. Er zijn er hele felle duels maar onsportief is de wedstrijd zeker niet. Het is daarom jammer dat de scheidsrechter (te) kwistig met gele kaarten is,  met name richting Grenswachters. Met een blessure aan de pols moet Ferdy het veld verlaten, en komt Ronald in zijn plaats. Kort daarna wordt ook de moegestreden Leroy gewisseld voor Jordy.

 

Zonder echt gevaarlijk te worden heeft Hoeven iets meer balbezit. Maar het gaat er om wat je met het balbezit doet. De écht grote kansen zijn dan ook voor Grenswachters. Eerst Tobi die met een volley de bal té goed raakt waardoor hij 10 centimeter over het doel suist. Daarna Gino die zijn schot gestuit ziet door de Hoevense goalie. In de laatste minuten van de wedstrijd wordt Ronald knap vrijgespeeld. Helaas wordt zijn schot door de paal gekeerd….

 

Na ruim 90 minuten houdt scheidsrechter Blotevogel uit Eindhoven het voor gezien. Met de 1-1 moet iedereen vrede hebben. Voor Hoeven een streep door de rekening. Als zij volgende week zouden verliezen van Kruisland kunnen ze het kampioenschap waarschijnlijk wel vergeten. Voor Grenswachters is dit verdiende punt een mooie opsteker. Er volgen nu drie belangrijke wedstrijden waarin behoudt voor de 4e klasse gewaarborgd zou kunnen worden. Met dezelfde teamgeest en strijd als deze middag zou het toch tot de mogelijkheden moeten behoren…….