Zeeland Sport  1 – Grenswachters 1  –  3 februari 2013

 

Het was alweer ruim twee maanden geleden dat de laatste competitiewedstrijd tegen Schutters gespeeld werd. Op 3 februari was het dan eindelijk weer zover. Ondanks het erbarmelijke weer ging de reis dit keer naar Vlissingen alwaar Zeeland Sport onze tegenstander was. In deze mooie kustplaats was het dankzij de harde gure wind nog kouder dan in ons eigen Putte. Een stevige warming up was dan ook zeker geen overbodige luxe. Daar kwam, precies om half drie, ook nog eens een partij koude regen bij, waardoor de wedstrijd echt een Siberisch karakter kreeg. Peter stuurde zijn volgende 11 het koude veld in:

 

Levi – Joris – Marc – Patrick – Jesper – Nick – Ferdy – Michaël – Richard – Gino – Tobi

 

Op de keeper na was het dus exact dezelfde opstelling als tegen Schutters. Vincent, last van zijn knie en rug, moest noodgedwongen zijn plaats in het doel afstaan aan het grote jeugdtalent Levi. De eerste tien minuten is er een licht overwicht voor Zeeland Sport. Verder dan een paar corners levert het bliksemoffensief van de Zeeuwen echter niet op. Nadat de roodwitten enigszins uitgeraasd waren kwam Grenswachters in hun spel. Het leverde snel enkele mooie kansen op, maar de Zeeuwse goalie bracht redding. Grenswachters had de wedstrijd inmiddels goed in handen, en het was wachten op de openingstreffer. Tien minuten voor rust kreeg eerst Gino, en daarna Tobi twee hele grote kansen om de score te openen. Helaas werden ze beide niet benut, waardoor beide teams doelpuntloos gingen rusten.

 

Na rust waren de weersomstandigheden er niet op verbeterd, en hetzelfde kon van het veld gezegd worden. Het was enorm moeilijk om op deze ‘’grasmat’’ onder deze omstandigheden te voetballen. Grenswachters kon het spel van de eerste 45 minuten helaas geen goed vervolg geven. Zeeland Sport was nu de bovenliggende partij, en werd bovendien ook nog eens geholpen door de wind die nu in het voordeel van de Zeeuwen blies. Een corner, die enigszins discutabel, mocht worden overgenomen werd in de zestien meter gelegd. De bal kwam op het slechte veld stil te liggen, en vier spelers van Grenswachters omringden het kleinood zonder verder actie te ondernemen. Ieder voor zich dacht dat de ander de bal wel zou wegjassen, maar niets was minder waar. Totdat invaller Edouard Stirbu van Zeeland Sport wel raad wist met dit wijfelend optreden van de groen-gele defensie. Met een droge knal liet hij Levi kansloos. Het al oude gezegde ‘’als je zelf de kansen niet afmaakt, enz.enz….’’ kon weer maar eens uit de kast gehaald worden.

 

De wissels, Ronald voor Tobi, en Yves voor Ferdy konden het laatste half uur geen extra impuls meer geven. Grenswachters ging meer en meer tegen zichzelf voetballen, en het spel werd, net als het weer en het veld, slechter en slechter. Het meest positieve van deze middag was dat Levi nog een paar leuke reddingen kon brengen op afstandsschoten van Zeeland Sport. Gescoord werd er niet meer waardoor spelers, begeleiding en supporters met een beetje wrang gevoel de 70 kilometer lange terugreis moesten aanvaarden. Zeker op basis van de 1e helft was een gelijkspel verdiend geweest, maar helaas….zoals zo vaak al dit seizoen werd met 1 doelpunt verschil verloren, terwijl het team minimaal een punt verdiend had.

 

Vanwege het carnaval en een inhaalprogramma op 17 februari ligt de competitie weer even stil nu. Op 24 februari is de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen koploper Kruisland. Zou het team van Peter dan eens voor een stuntje kunnen zorgen?? Het zou in ieder geval een mooi (verlaat) verjaardagscadeau zijn voor de trainer!