GRENSWACHTERS BEGINT HET JAAR MET 4 TEGEN 4 TOERNOOI

 

Op zondag 6 januari is het rond de klok van 1 uur ’s middags al een drukte van belang op de Buizerd. Op een paar uitzonderingen na, hebben bijna alle spelers van de drie senioren elftallen zich aangemeld voor het ‘’nieuwjaars  4 tegen 4 toernooi”. Ook de B-junioren hebben gehoor gegeven aan de oproep van toernooileider Peter. Zijn toernooischema met ZEVEN (!)  teams kan dan ook gehandhaafd worden, hetgeen bij aanvang al een succes genoemd mag worden.

 

Als de diverse teams hun indeling en schema overhandigd hebben gekregen kunnen de eerste wedstrijdjes, van elk tien speelminuten, starten. In het begin kijken de junioren nog beetje op tegen de oudere garde. Hoe kan het bijna ook anders als je plots als 15 jarige in één team staat met een speler die 25 jaar ervaring heeft met wedstrijden in het 1e elftal….

 

Maar Grenswachters zou Grenswachters niet zijn, als binnen een mum van tijd te zien is dat dit een geweldige succesformule blijkt. Als hoofdtrainer bij groen-geel  kun je, helaas, al een hele tijd niet meer putten uit een grote A-junioren selectie. Gevolg is dus dat je de huidige oudste jeugd (15-16 jaar) snel gewend moet laten raken aan het spelen en omgaan met de oudere, geroutineerdere spelers. Zo is het bij Grenswachters altijd geweest, en zo zal het zeer waarschijnlijk ook altijd blijven…….

 

Het zachte weer in begin januari zorgt voor haast zomers taferelen. Een enkeling, voornamelijk degene met de wat oudere spieren, houdt het bij de trainingsbroek. Maar verreweg de meeste spelers staan in een zomers tenue hun wedstrijdjes af te werken. De onderlinge sfeer is in één woord geweldig. Tijdens de wedstrijden wordt er leuke en sportieve strijd geleverd. Het publiek, dat in grote getalen naar dit nieuwjaarstoernooi komen kijken is, wordt vaak beloond met hele fraaie staaltjes voetbal in de korte ruimte!

 

Om half vier zitten alle wedstrijden erop, en kan Peter de eindstand opmaken. Het team dat de overwinningsbeker in ontvangst mag nemen bestaat uit : Tijn Jongenelen (49) – Matthijs Brok (bijna 15) – Gino Boer (20) en Jordy van ’t Hof (22). Als om 4 uur de aansluitende nieuwjaarsreceptie begint kan toernooileieder Peter op een zeer geslaagd evenement terugkijken, wat zeker voor herhaling vatbaar is!

 

Bijgaand enkele foto’s, gemaakt door 1e elftalleider William.

 

 [flagallery gid=26 name=Gallery]