De Schutters  1 – Grenswachters 1  –  2 december 2012

 

Vanwege de slechte weersomstandigheden waren er slechts 2 wedstrijden die door gingen – in onze klasse – op deze eerste zondag in december. Eén er van was ‘’wonder boven wonder’’ die van de Schutters tegen Grenswachters 1. Maar het moet gezegd, het veld in Stampersgat was goed bespeelbaar. Bij aankomst op het Andrie sportpark, worden we welkom geheten door twee dames, die naast de lootjesverkoop ook een leuk boekje aanbieden. In de alleraardigst geschreven voorbeschouwing op de wedstrijd, staat onder andere te lezen: ‘’in de spits loopt Gino Boer rond, wiens snelheid wordt geprezen. Het wordt uitkijken dus’’. Met de schrijver van dit epistel zou ik het aandurven om naar het casino te gaan…..Waarom? Lees snel het vervolg van dit relaas….

 

De coaches van zowel de Schutters als Grenswachters hadden de beschikking over een volledig fitte selectie. Peter koos voor de volgende starters:

 

Vincent – Joris – Marc – Patrick – Jesper – Nick – Ferdy – Michaël – Richard – Gino – Tobi

 

Vanaf de aftrap zien we een gretig Grenswachters. De opbouw van de mannen uit Stampersgat wordt meteen door onze aanvallers en middenvelders verstoord. Bij groen geel wordt de bal in snel tempo rond getikt, en de Schutters komen onder druk. Na een kwartier geeft aanvoerder Marc een schitterende dieptepass die meteen wordt doorgetikt op Gino. Laatstgenoemde spurt zijn directe tegenstander eruit, en tekent beheerst de 0-1 aan.

 

Kort daarna wordt Joris, rand zestien, gehaakt. Gino gaat achter het kanon staan, en ziet dat de keeper een behoorlijk gat laat tussen muur en eerste paal. Met een mooie krul verdubbelt hij de voorsprong voor Grenswachters.

 

Met deze voorsprong als ruggensteun, kan Grenswachters naar hartenlust combineren. Na een half uur wordt andermaal Gino in stelling gebracht die zijn derde treffer van de middag mag vieren.

 

Tien minuten voor rust is er jammer genoeg een onachtzaamheidje aan de linkerflank. Een speler van de Schutters krijgt de vrijheid en diens voorzet wordt binnengetikt door Patrick Naalden. Dankzij een wonderschone redding van Vinnie kunnen de Schutters, na een bijna perfecte vrije trap, niet nog dichterbij komen. De ruststand is en blijft 1-3.

 

De tweede helft zien we een Grenswachters dat staat als een huis. In alle linies wordt de strijd gewonnen. Tien minuten na rust is het andermaal Gino die de mooiste van de wedstrijd mag maken. Vanaf 18 meter haalt hij uit, en krult de bal met een prachtige trap de verste kruising in. De wedstrijd is op dat moment gespeeld. De 11 dappere strijders uit Stampersgat proberen nog wel, maar blijken een complete off-day te hebben. Hoe anders is het bij groen geel, en dan met name bij Gino. Op aangeven van Tobi mag hij de 1-5 scoren.

 

Peter wisselt dan Ferdy en Tobi voor Ard en Ronald. Nadat Gino zijn zesde (!) treffer van de middag heeft weten te maken (dit keer een intikker na prachtig voorbereidend werk van Ronald) krijgt hij zijn publiekswissel. Koen mag in zijn plaats komen. En voor de Schutters is de gifbeker nog niet helemaal leeg…..Na een handsbal in het strafschopgebied mag Marc aanleggen vanaf 11 meter. De 1-7 is een feit.

 

Als Koning Winter het toelaat speelt Grenswachters volgende zondag haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Laten we nu eens hopen dat de ingeslagen weg voortgezet kan worden. Het is zeker niet waarschijnlijk dat Borgvliet, waar we uit met 4-0 werden weggespeeld, een zelfde soort offday zal meemaken als de Schutters. Dus zal het gewoon weer alle hands aan dek worden, om de broodnodige puntjes in Putte te houden! Of om met de slotwoorden van Peter te spreken…’’een zwaluw maakt nog geen zomer’’ !!! Laten we dus allemaal met twee voetjes op de grond blijven staan, en aanstaande zondag met dezelfde instelling, als collectief, de wedstrijd spelen.