HSC ‘28  1 – Grenswachters 1  –  18 november 2012

 

Na de mooie overwinning vorige week tegen Steenbergen, moesten vandaag in Heerle de puntjes op de i gezet worden. Met een overwinning op HSC, zou Grenswachters voor zichzelf heel wat ‘’lucht’’ creëren. De opdracht was dus duidelijk, dezelfde strijd en passie aan de dag leggen als de week ervoor! Peter had zijn elftal op 1 plaats moeten wijzigen en kwam daardoor tot de volgende 11 die mochten aftrappen:

 

Vincent – Joris – Marc – Patrick – Jesper – Nick – Ferdy – Koen – Richard – Gino – Tobi

 

Wanneer scheidsrechter Verlaan de 22 hoofdrolspelers aan gang zet, schijnt er een venijnig laag zonnetje over het prachtige sportcomplex Herala. Het weerhoudt er Grenswachters niet van om vurig te openen. De boodschap leek overgekomen te zijn. Grote kansen blijven vooralsnog uit, maar de druk van groen-geel is duidelijk op het doel van de Guijtenaere van HSC. Na een kwartier spelen mag een middenvelder van de thuisploeg ongehinderd de ‘’boulevard’’ oversteken….Vanaf 35 meter lost hij een zondagschotje dat jammer genoeg verkeerd wordt beoordeeld door onze sluitpost Vinnie. Zelfs Kevin Lambrechts schrikt van dit vroege Sinterklaascadeautje, maar maakt er wel dankbaar gebruik van door de 1-0 binnen te tikken.

 

Grenswachters is, zoals dit jaar al vaker gebeurd is, na een achterstand het spoor even bijster. De spelers van de Herelse Sport Club, ruiken hun kans en zoeken op pure wilskracht de aanval. Er volgt een corner die na wat hutsklutswerk op het hoofd beland van Niels Huijps.
Vol ongeloof staat iedereen die Grenswachters een warm hart toedraagt naar het scorebord te staren: HSC 2 – Grenswachters 0.

 

In de rust tracht Peter nog maar eens de koppies van de Putse voetballers op scherp te zetten. Een verliespartij vandaag zou het werk van vorige week weer helemaal te niet doen. Opnieuw begint Grenswachters fel aan de 2e helft. Het resulteert al snel in een grote kans voor Gino die alleen op de doelman van HSC af mag gaan. Maar waar vorige week alles lukte bij Gino, zo lukt hem deze middag bijna niets. Jammer genoeg is hij geen schim van de speler die afgelopen week in de kranten zo werd bejubeld. Ook deze reuzenkans werd niet door hem benut. Uit de actie die eruit voort vloeit weet Nick Roozenburg echter wel te scoren. Met een mooie boogbal prikt hij de bal in de uiterste hoek achter de doelman van HSC’28. Met nog ruim 35 minuten te spelen is de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd.

 

Nog nadrukkelijker wordt de aanval gezocht door Grenswachters. We zien dan ook eigenlijk het omgekeerde beeld als in de wedstrijd tegen Steenbergen. Nu is het Grenswachters dat stuit op een muur van Rood-Zwarte verdedigers. Als ook Joris een positie naar voor schuift wordt achterin man op man gespeeld. Ronald is dan in het team gekomen voor Tobi, en Koen (rugblessure) heeft plaats gemaakt voor Michaël. Met man en macht wordt geprobeerd de gelijkmaker te scoren. Logisch gevolg is dan wel dat HSC er af en toe gevaarlijk uitkomt met een vlijmscherpe counter. Maar achterin houden, met name Richard en Jesper, stand. De laatste minuten van de wedstrijd is het bijzonder druk in het zestienmetergebied van de tegenstander. De bal wil echter niet één keer goed vallen voor een Putse voet…… Als om tien voor half vijf de prima leidsman voor de laatste op zijn fluitje blaast is de 2-1 voor HSC’28 een feit. Andermaal moet Grenswachters de wonden likken. Het spreekwoord ‘’één zwaluw maakt nog geen zomer’’ is op deze 18e november zeker weer maar eens van toepassing gebleken. Alleen met een selectie die er voor de volle 100% in wil vliegen, en keihard voor elkaar wil werken, kunnen puntjes bij elkaar gesprokkeld worden. Puntjes die hard nodig zullen zijn om verblijf in deze 4e klasse te kunnen waarborgen….