Grenswachters B1 – Yerseke B1   10 november 2012

 

De leiding van het B1 team van Grenswachters kampt deze zaterdag met wat personeelsproblemen. Om verschillende redenen zijn Gijs, Matthijs en Sjoerd niet van de partij. De beginopstelling  moet derhalve worden aangepast, en met wat improvisatiewerk komen de volgende 11 aan de aftrap:

 

Levi – Thom – Axel – Jaan – Lorenzo – Julian – Maurice – Ronald – Tim – Bram – Jelle

 

Het ontbreken van drie vaste waarden in het team legt nog meer druk op de overige spelers. Er zal een collectieve teamprestatie aan te pas moeten komen om deze tegenstander te kunnen verslaan. Vanaf het begin af aan is het duidelijk dat Yerseke niet gekomen is om de drie puntjes cadeau te doen. Het is dan ook even slikken voor de rood-zwarten als Julian zijn team op een 1-0 voorsprong brengt. Met een prachtig schot van wel 30 meter, verschalkt hij de iets te ver voor zijn doel staande keeper van Yerseke.

 

Nog maar amper van deze schrik bekomen, is het wederom Grenswachters dat aan zet is. Dankzij goed doorgaan van Bram, die een prima partij speelt in de spits, beland de bal bij Ronald. De verdediging van Yerseke staat niet goed, en Ronald kan vrij uithalen. De meeste keepers weten dan wel hoe laat het is…..2-0 !

 

Yerseke wordt door nog feller aangemoedigd door hun trainer. Wat volgt is een spervuur van aanvallen op het doel van Grenswachters. Er moeten 2 miraculeuze reddingen van Levi aan te pas komen om doelpunten van de tegenstander te voorkomen. Met de 2-0 voorsprong wordt de rust gehaald.

 

Nog maar amper terug in het veld komt dan toch de gevreesde aansluitingstreffer. Enigszins weifelend optreden in de defensie zorgt ervoor dat de spits van Yerseke de bal vrij in het doel kan schuiven. 2-1, en niemand kan echt zeggen dat dit onverdiend is.

 

De tweede helft ontpopt zich als een ware thriller. Grenswachters kan er nog slechts sporadisch uitkomen, en het bijna onmogelijke wordt gevraagd van de defensie. Onder leiding van uitblinker Thom staat de groen-gele verdediging echter als een huis. Hier en daar trilt dat ‘’huis’’ weleens, met name als de links- en de rechtsbuiten van Yerseke hun beste kunnen laten zien.  De coach van Yerseke moet echter met lede ogen toezien dat zijn jongens te slordig met de vele kansen omgaan. Bram moet met liesklachten het veld verlaten, en in zijn plaats komt Lode. Tot en met de allerlaatste minuut blijft het spannend. Onze uitstekende doelman Levi, die na de wedstrijd van de meegereisde supporters van Yerseke alle lof wordt toebedeeld, houdt zijn team ook in de “dying seconds” op de been.  Als om iets over half drie, de uitstekende leidsman een einde aan deze partij maakt is alles wat groen-geel is in een euforische stemming. Het onmogelijke werd mogelijk gemaakt dankzij het geweldige bikkelwerk, en collectief dat er deze middag voor Grenswachters stond. Spelers en leiding, van harte proficiat met deze 3 knappe punten!