Grenswachters 1  – Steenbergen 1   11 november 2012

 

Op de 11e van de 11e komt Steenbergen op bezoek bij Grenswachters. Op voorhand geeft de coach van Steenbergen (Patrick Arnouts) aan, dat hij voor het eerst dit seizoen een volledige en fitte selectie heeft. Gelukkig kan dat Peter ook over zijn selectie zeggen. Het heeft lang geduurd, maar zoals het er nu naar uitziet is zijn selectie op orde. Als scheidsrechters Smulders uit Dongen de wedstrijd in gang fluit staan voor Grenswachters de volgende 11 klaar:

 

Vincent – Joris – Marc – Patrick – Jesper – Nick – Ferdy – Michaël – Richard – Gino – Tobi

 

“Vanaf de 1e minuut!!’’ roept Peter zijn mannen nog toe als de aftrap wordt genomen. En ‘’zijn mannen’’ nemen die woorden wel heel letterlijk… Nadat de bal in de verdediging enkele keren rond is gespeeld komt er een diepe bal die door Tobi wordt doorgekopt op de sprintende Gino. Laatstgenoemde wordt, dankzij het uitschuiven van de laatste man van Steenbergen, niet meer gehinderd als hij richting Martijn Hagens, doelman van Steenbergen, snelt. Met een koele schuiver zet hij Grenswachters, al in de 2e minuut, op een 1-0 voorsprong.

 

Er volgt een kwartier van goed voetbal van de thuisploeg. De bal wordt snel rondgespeeld, en Steenbergen weet, met name in de defensie, even geen antwoord op het spel van Grenswachters. Na dit kwartier kentert de wedstrijd enigszins. Scheidsrechter Smulders tikt binnen 10 minuten drie van onze verdedigers op de vingers, en wegens vrij lichte vergrijpen ontvangen zij allen een gele kaart. Het Steenbergse middenveld krijgt meer grip op de wedstrijd, en er komen wat kansjes voor de blauw witten. Vinnie steekt echter weer in een grootse vorm en weet zijn team te behoeden voor de gelijkmaker. In de 38e minuut wordt wederom Gino op een van zijn grootste kwaliteiten benut. Mét bal is hij zoveel sneller dan de laatste man van Steenbergen, waardoor hij nogmaals alleen op het doel af kan gaan. En wederom kan hij de uitkomende Hagens passeren, dit keer met een mooie stift. Met 2-0 gaan rusten…..een ongekende weelde!

 

Na rust zien we een nog feller Steenbergen. Boot, Krens, van Schilt, Mulders….allen vermaarde voetballers van Steenbergen krijgen echter geen gat geschoten in onze solide verdediging. Door een heel gemakkelijk gegeven strafschop, benut door topscoorder van Steenbergen, Dennis van Schilt, komt een half uur voor het einde toch de aansluitingstreffer op het bord. Het laatste half uur van deze wedstrijd was qua voetbal wellicht niet hoogstaand, maar stond bol van de spanning. Steenbergen dat de druk nog verder opvoerde, en Grenswachters dat een teamprestatie van formaat leverde. Door het inbrengen van spits Ronald in de plaats van de andermaal goed spelende Tobi trachtte coach Peter de druk wat verder van het doel van Grenswachters te houden. Het maakte echter weinig verschil. De heren uit Strienestad zochten nog nadrukkelijker de aanval, en met ‘’Celtic-achtig’’ verdedigingswerk werd de gelijkmaker voorkomen. In de laatste minuut werd de wedstrijd ontdaan van de spanning. Nick Roozenburg zag dat keeper Hagens ver voor zijn doel stond, en dankzij een fantastisch schot van 40 meter dropte hij de bal in het doel. De buit was binnen….3-1. Petje af voor deze geweldige teamprestatie!

 

De tweede overwinning van het seizoen werd nadien in de kantine aardig gevierd. En het laatste woord betreft de uitermate sportieve mannen van Steenbergen. Ondanks hun verlies bleven zij lekker ‘’hangen’’ in de gezelligste kantine van de omgeving!