BVV’63  1 – Grenswachters 1  –  4 november 2012

 

Terwijl de regen met bakken uit de lucht komt vallen, vertrekken de spelers van 1 naar Bergen op Zoom voor de uitwedstrijd tegen BVV’63. Ook tijdens de warming up is de hoofdrol weggelegd voor Pluvius, die het grasveld van de Bergenaren zodanig heeft aangetast, dat de scheidsrechter besluit de wedstrijd alleen te laten doorgaan op het kunstgrasveld van BVV’63. Een eerste beslissing, nog voor de wedstrijd, die zeer in het voordeel is van de thuisploeg. De starters van Peter om half drie zijn:

 

Vincent – Joris – Marc – Patrick – Jesper – Nick – Ferdy – Michaël – Rick – Gino – Tobi

 

De thuisploeg onder leiding van trainer Pietjouw, die we nog kennen van Meto en Odio, komt uitstekend uit de startblokken. Met hun technisch zeer vaardige spelers in combinatie met ‘’hun’’ kunstgras spelen ze Grenswachters in de beginfase even zoek. Na vijf minuten al moet Jesper een bal van de lijn afhalen om een zeer vroege openingstreffer te voorkomen. Ook onze trouwe sluitpost Vinnie moet geregeld zijn beste kunnen tonen. Geregeld komen de verdedigers van BVV mee op, en kunnen zonder blikken of blozen ons gehele middenveld oversteken. Het wachten was dan ook op de 1-0 van de thuisploeg. Die kwam er dus onvermijdelijk na ruim een half uur spelen. Een panklare voorzet wordt prima ingekopt door Umit Kartal.

 

Even voor het rustsignaal wordt een handsbal over het hoofd gezien door scheidsrechter Nijsse. Wat verwarring bij de spelers, behalve bij Okan Kulu van BVV die met een mooie schuiver de 2-0 aantekent. In de eerste helft kon hier Grenswachters zegge en schrijve één kans tegenover stellen. De achterstand, hoe jammer ook, was dus zeker niet onverdiend te noemen.

 

Wat er in een kwartier allemaal kan veranderen zagen we na de rust. Een aantal supporters was nog niet eens aangeschoven om de tweede drie kwartier te aanschouwen, of de achterstand was al teruggebracht tot 1 doelpunt. Laatste man Joris, die een puike wedstrijd speelde, was mee opgekomen, en wist de bal, die na een inzet van Gino terugkwam via de rug van de doelman, in het net te deponeren.

 

Hierna zagen we een compleet ander Grenswachters dan in de 1e helft. Het domineerde op alle fronten de wedstrijd volledig. Tien minuten na rust komt Koen in de ploeg voor aanvoerder Marc die gelukkig op de goede weg terug is. Ook Tobi wordt even later gewisseld voor Ronald. Tobi, voor het eerst dit jaar in de spits, had zeker geen verkeerde indruk achtergelaten op deze voor hem nieuwe positie.

 

Twintig minuten na rust een vrije trap, rand zestien, voor Grenswachters. Gino profiteert optimaal van het gat dat keeper en muur laat, en knalt de bal hard in de rechterbenedenhoek. Na deze verdiende gelijkmaker gaat Grenswachters door met goed voetbal en mooie combinaties. Het vertrouwen groeit bij de spelers, en de kansen op een overwinning komen er genoeg. Zeker nadat de aanvoerder van BVV met rood het veld moet verlaten zijn er grote kansen om de drie punten mee naar Putte te nemen. In de allerlaatste minuut krijgt de wedstrijd helaas toch nog een totaal andere wending. Yves, een kwartier voor tijd ingebracht voor Ferdy, botst in zijn enthousiasme boven op Jesper, juist op het moment dat die laatste de bal kon wegkoppen voor zijn tegenstander. Tolga Gucun maakt dankbaar gebruik van deze knullige situatie en loopt vrij op het doel van Vinnie af. Zijn schot, dat geen schot was omdat hij finaal in de grond trapt, dwarrelt daarna het doel in……3-2… Een bizarre afloop van een bizarre wedstrijd, met twee totaal andere gezichten.

 

De teleurstelling druipt van de gezichten van spelers, begeleiding en supporters. Volgende zondag wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen Steenbergen. Met dezelfde inzet, én hetzelfde vertrouwen van dit team moet het mogelijk zijn om voor de tweede keer dit seizoen de punten op de Buizerd te houden. De tweede helft tegen BVV’63 hebben we een Grenswachters gezien dat de wil én de durf toonde om te winnen!

 

We hopen dat alle supporters van Grenswachters aanwezig zullen zijn om hun team te steunen in een tijd dat ze het nu zo hard nodig hebben.