Meto B1 – Grenswachters B1  30 oktober 2012

 

Na twee ‘’vrije’’ zaterdagen stond op deze koude dinsdagavond de verschoven wedstrijd tegen Meto B1 op het programma. Op de geblesseerde Bram na, had de leiding van de Grenswachters B1 de beschikking over de voltallige selectie. Joris/Nick en leider Marcel gaven deze 11 het vertrouwen aan bij de aftrap:

 

Levi – Thom – Axel – Sjoerd – Matthijs – Julian – Maurice – Ronald – Tim – Gijs – Jelle

 

Meto B1, dat dit jaar nog niet echt goed gepresteerd had, kwam furieus uit de startblokken. Met het voordeel van “hun” kunstgras wisten zij Grenswachters flink onder druk te zetten. Dat ze op de laatste plaats staan, was dit elftal van Meto zeker niet aan te zien. Met mooi combinatievoetbal en een hoge balcirculatie, speelden zij de eerste twintig minuten Grenswachters van het kastje naar de muur. Een logisch gevolg, van deze aanvalsdrift van de ‘’tri-colores’’ uit Hoogerheide, waren de twee prachtige doelpunten die binnen een kwartier op het prachtige scorebord stonden. De voorsprong van 2-0 was op dat moment gewoon dik verdiend.

 

Het stormachtige begin had Meto veel kracht en energie gekost. Dit viel terug te zien in het verdere verloop van de wedstrijd. Want na de 2-0 bleek groen-geel pas goed wakker geschud. De verdediging kreeg grip op de snelle en wendbare links- en rechtsbuiten van Meto, en van lieverlee ontstonden de eerste pogingen op de sluitpost van Meto, Pim Bruijnzeels. Na ruim een half uur werd Ronald gelanceerd en met een harde schuiver in de verre hoek wist hij de aansluitingstreffer te maken. Een belangrijk moment, zo net voor rust!

 

In de rust moesten Joris en Nick hun elftal verlaten vanwege trainingsverplichtingen in Putte. Aan leider Marcel de schone taak om ‘’zijn’’ jongens verder te loodsen in deze lastige uitwedstrijd.

 

Kort na rust zagen we hetzelfde beeld als in het begin van de wedstrijd. Echter deze keer resulteerde dit niet in treffers voor Meto. De verdediging stond gewoon goed, en echte kansen kwamen er niet. Na 55 minuten voetbal floot de uitstekend leidende scheidsrechter Verbrugge voor een vrije trap voor Grenswachters. Thom legde de bal eens goed klaar, net achter de middenlijn. Met een fabelachtige trap wist hij goaltjesdief Jelle te bereiken die, met één mooie voetbeweging de hele verdediging inclusief keeper op het verkeerde been zette. De 2-2 was een feit!

 

Na deze gelijkmaker werd duidelijk dat de eerste twintig minuten van de wedstrijd Meto te kwistig was geweest met hun energie. Je zag de wedstrijd kantelen, en er kwamen steeds meer kansen voor onze jongens. Na een mooie steekpass werd andermaal Ronald vrijgespeeld. Met een keiharde knal, net buiten de zestien, werd keeper Pim Bruijnzeels die avond voor de 3e keer gepasseerd. Een hartverwarmend moment op deze bitterkoude avond voor de meegereisde supporters!

 

Leider Marcel bracht op korte tijd zijn drie reservespelers in. Lode, Lorenzo en Jaan kweten zich ook prima van hun taak, en wisten de verdiende voorsprong in veilige haven te loodsen. Na ruim 80 minuten hield scheidsrechter Verbrugge het voor gezien, en de 3 punten gingen mee in de tas naar Putte!

 

Complimenten voor het complete team, dat op alle fronten gestalte gaf aan de teamgeest waar de leiding zo op aan het hameren is. Het toonde veerkracht na de teleurstellende eerste twintig minuten, waarin het een 2-0 achterstand opliep. Maar dankzij een prima staaltje van werklust en vereende krachten wisten zij deze achterstand om te buigen in een zeer fraaie 2-3 overwinning! Chapeau heren!