Grenswachters 1  – FC Bergen 1  28 oktober 2012

 

Op deze laatste zondag van oktober waren de heren van FC Bergen te gast op de Buizerd. Na een stroeve seizoenstart hadden zij zich op een keurige 3e plaats genesteld, achter Kruisland en Hoeven. Kortom, het zou weer wel eens een lastige middag kunnen worden voor Grenswachters. Te meer omdat coach Peter, zoals al zo vaak dit seizoen, aan het puzzelroer moest. Afzeggingen van Michaël en Koen zorgden alweer voor de nodige omwisselingen in het team, dat er om 14.30 alsvolgt uitzag:

 

Vincent – Joris – Yves – Patrick – Jesper – Nick – Ferdy – Ronald – Jordy – Gino – Richard

 

Aan de andere zijde een oude bekende aan het roer van FC Bergen. Gerard Lazarom, na vijf jaar Dosko en 1 jaar Steenbergen, toch weer teruggekeerd naar Bergen op Zoom. Hij heeft met zijn jonge team hoge ambities, maar nog niet voor dit seizoen. ‘’Een derde of vierde plek is haalbaar, maar in de winterstop moeten we kijken of een eventuele tweede plek mogelijk is. We zijn groeiende, het moet blijken waar het zal eindigen’’ aldus Lazarom.

 

In de eerste helft was er van dit ambitieuze team echter niet al te veel terug te zien. Grenswachters had het initiatief, en speelde een verdienstelijke eerste 45 minuten. Het betere spel resulteerde echter niet in kansen, laat staan doelpunten. Met 0-0 gingen de beide teams rusten.

 

Kort na rust werd de beste man van het veld deze middag, Solihen Kamini, de diepte in gestuurd. Hij profiteerde van een kleine communicatiestoring in de defensie, en met een schitterende lob wist hij Vinnie te verschalken. Het prototype van een échte spits dus. 89 ½ minuut houdt je hem uit de wedstrijd, en één moment is dan voldoende voor een goal. Op dat moment was de 0-1 zeker niet verdiend, maar wel een feit. Na deze 0-1 bleek Grenswachters niet bij machte om het aardige spel van de eerste 60 minuten vast te houden. Ook de twee omzettingen in het team (Tobi voor Jordy en Ard voor Nick) brachten geen ommekeer. Twintig minuten voor tijd ging Peter voor ‘’de gouden of de ijzeren’’: 3 spitsen, en achterin 1 op 1. De gelijkmaker kwam er echter niet, en de eerste thuisnederlaag van dit seizoen was helaas een feit.

 

Het ontbrak bij de meeste groen-gelen deze wedstrijd zeker niet aan strijd, maar wel aan effectiviteit. In de ruim 90 minuten speeltijd werden er amper kansen gecreëerd, en dan wordt het heel lastig om te scoren. Na 8 wedstrijden ‘’slechts’’ 5 goals….het zegt niet alles, maar wel veel. Maar, er zijn ook lichtpuntjes! Marc, die ruim een week voor de aanvang van de competitie zwaar geblesseerd raakte, is op zijn weg terug. Zijn ervaring zal nodig zijn in de periode die volgt. Want de drie volgende wedstrijden zullen van cruciaal belang worden. Eerst uit tegen BVV, vervolgens thuis Steenbergen en tot slot uit naar Heerle tegen HSC’28. Het zijn de laatste drie wedstrijden van de eerste competitiehelft, en tevens ook de voornaamste. Het zal voor elke speler wel duidelijk zijn dat november een uiterst belangrijke maand wordt…..