7 oktober 2012  GRENSWACHTERS 1 – DSE 1

 

Op deze eerste, zeer zonnige, Putse kermisdag kwamen De Sportvrienden Etten-Leur (DSE) op bezoek. Een tegenstander waar vorig seizoen twee keer van gewonnen werd, maar die dit seizoen toch al 7 punten wist te bemachtigen. Zou het dan vandaag, thuis, voor de eerste keer eens een overwinning worden voor onze jongens?

 

De volgende 11 kregen als eerste de voorkeur van Peter:

 

Vincent – Joris – Michaël – Lode – Jesper – Tobi – Gino – Nick – Ferdy – Yves – Rick

 

We zijn amper twee minuten ver wanneer de uitstekende leidsman Nijssen een vrije trap toekent aan Grenswachters. Vanaf 18 meter haalt Gino keihard uit, maar de bal gaat via onderkant lat terug het spel in. Het had zo’n mooi begin kunnen zijn……

 

Grenswachters krijgt wel meteen door dat er deze middag toch veel meer inzit dan tijdens de laatste twee wedstrijden tegen Kruisland en Hoeven. Na een kwartiertje laat DSE echter zien dat zij ook niet van plan zijn om de drie punten zomaar cadeau te doen. Vinnie moet zo af en toe ook mooie reddingen verrichten om zijn doel schoon te houden. Met name de boomlange spits met nummer 20 is een echte plaaggeest voor onze gelegenheidsvoorstopper Lode Wielemans. Deze laatste speelt echter een gedegen wedstrijd, en laat het beste van zijn kunnen zien. Met 0-0 gaan de 22 hoofdrolspelers van deze wedstrijd rusten.

 

Na rust begint Grenswachters weer fel te voetballen. Het leidt tot somtijds prachtige aanvallen, waarin veel spelers betrokken zijn. Yves die van kant gewisseld is met Ferdy, laat zien dat hij op rechtshalf lekker uit de voeten kan.  Na een uur spelen is het kaarsje uit bij de moe gestreden Lode. Hij wordt vervangen door Koen, en Tobi ruilt zijn plaats in voor Ronald.

 

Tot 5 minuten voor tijd maakt de 42-jarige doelman van DSE aanspraak op de titel ‘’man of the match’’. Met soms miraculeuze reddingen houdt hij DSE op de been. De 0-0, en daarmee het derde gelijkspel thuis, lijkt er aan te komen. Maar het mooiste heeft Grenswachters voor het laatst bewaard. Yves wordt voor de zoveelste keer mooi weggestuurd op rechts, en sprint er in een 1 tegen 1 duel zijn directe tegenstander uit. Zijn hard schot kan in eerste instantie wederom worden gepareerd door de ‘’sta-in-de-weg’’ uit Etten-Leur. Maar omdat het schot zo gemeen hard was, lost de keeper het kleinood dat daarna op de pantoffel genomen wordt door de goed gevolgde Gino. De dik verdiende 1-0 staat eindelijk op het bord!

 

DSE perst er in de laatste minuten nog alles uit om gelijk te maken. Hun laattijdige aanvalsdrift kom hen nog duur te staan.  Want in de blessuretijd weet Gino er vanaf het middenveld een van zijn bekende rushes uit te gooien. Hij haalt op snelheid de achterlijn en ziet in zijn ooghoek dat Ronald goed gevolgd is. Met de aangeboden kans weet dit jeugdig Grenswachters talent wel raad ! Met een koele beweging schuift hij de 2-0 binnen.

 

Spelers, coach en supporters in extase…..de eerste overwinning, dik verdiend overigens, dit seizoen is een feit !  Nu kan de kermis echt beginnen……

 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Lepelstraatse Boys op het programma. Met dezelfde inzet en passie ……wie weet !?!