Hoeven 1 – Grenswachters 1      30 september 2012

 

Op deze laatste septemberdag stond de moeilijke uitwedstrijd tegen Hoeven 1 op het affiche. Hoeven, vorig jaar ternauwernood gedegradeerd naar 4e klasse, is momenteel de trotse koploper, dus voor Grenswachters wachtte andermaal een lastig karwei. En het blijft een eentonig verhaal, maar er waren andermaal spelers die werkelijk op het aller- allerlaatste moment verstek lieten gaan, waardoor Peter zijn improvisatietalent weer danig op de proef werd gesteld!

 

Maar zoals altijd vond hij er ook nu weer 11 die voor hun Putse vaderland gingen strijden:

 

Vincent – Joris – Martin – Patrick – Jesper – Nick – Ferdy – Ard – Ronald – Gino – Tobi

 

Het in een fonkelnieuw tenue gestoken Grenswachters, ging dus de strijd aan met de heren uit Hoeven. Vanwege de late afmeldingen en verjaardagsfeestjes…., moest de toch al zo geplaagde defensie van Grenswachters weer maar eens worden aangepast. Evenals vorige week tegen Kruisland was de druk op de verdediging enorm. Desondanks kwamen we de eerste twintig minuten goed door.

 

In de 23e werd het groen-geel verzet dan toch gebroken. De bal werd vanaf de linkerflank voorgebracht en door Erwin Roks van Hoeven ingekopt. In eerste instantie kon Vinnie nog redding brengen, maar onze verdediger greep net te laat in, waardoor de bal in de rebound alsnog het net in ging.

 

Hoeven rook nu bloed, en ging gestaag verder. Net voor rust een vrije trap, die alweer door uitblinker van de middag Niels Buijs (nr 14) tot aan de 2e paal werd gebracht. En het scenario van het eerste doelpunt herhaalde zich. Dit keer was het echter de blonde krullebol Isik Bink die de trekker mocht overhalen. Met een verdiende 2-0 voor de thuisploeg, werd – door een goed leidende scheidsrechter Vos uit Rilland – de rust ingeluid.

 

Na de theepauze werd verjaardagsganger Michaël ingebracht voor de zeer dapper gestreden Martin. Het spelbeeld van de eerste helft veranderde amper. Voor onze eenzame spits Ronald was het een moeizame middag. De middenvelders van Grenswachters hadden hun handen vol aan ondersteuning bij de defensie. Slechts sporadisch lukte het hen om de weg naar het vijandelijke doel te vinden.

 

Halverwege de tweede helft passeerde Hoevenaar Jean Marie Frederiks, met een magistrale beweging onze back, waarna hij met een hard schot Vinnie voor de 3e maal deze middag wist te verschalken.

 

Twintig minuten voor het verstrijken van de wedstrijd werd Ard gewisseld voor Jordy. Hoeven probeerde nog wel om de score verder uit te breiden, maar dankzij goed verdedigingswerk werd groter leed bespaard. De 3-0 die na de 90 minuten op het bord stond was echter zeker niet gestolen, de beste ploeg was deze middag de verdiende winnaar.

 

Volgende zondag staat voor Grenswachters de derde thuiswedstrijd tegen D.S.E op het programma. Thuis werd er dit seizoen nog niet verloren, en het zou een mooie opsteker voor deze jonge groep zijn mocht dat deze Putse Kermis zondag ook niet gebeuren! Aan de inzet van het team dat er tegen Kruisland en Hoeven stond ligt het zeker niet, dus iedereen die dit aangaat….koppies omhoog, en laten we zondag de kermis eens goed opgaan, met een mooie overwinning!