Kruisland 1 – Grenswachters 1   23 september 2012

 

Op deze eerste herfstzondag in 2012 stond de 4e competitiewedstrijd alweer op het programma. Om kwart voor 1 gingen spelers en begeleiders richting Kruisland. Daar wachtte om half drie de confrontatie met één van de grote titelkandidaten van dit seizoen!

 

Voor coach Peter blijft het gewoonweg elk weekend weer puzzelen om 11 fitte spelers op de mat te krijgen. Dit weekend voegde zich ‘’routiniers’’ Rick en Patrick extra toe op de absentielijst, waardoor de volgende 11 als eerste op het strijdtoneel verschenen:

 

Vincent – Joris – Michaël – Yves – Jesper – Nick – Ferdy – Ard – Ronald – Jordy – Tobi

 

Deze jeugdige ploeg stond tegenover een zeer ervaren en technisch bijzonder bedreven elftal. Op voorhand was het duidelijk dat Grenswachters geen gemakkelijke middag tegemoet kon zien. Ondanks het krachtsverschil op papier kon de thuisploeg in de aanvangsfase geen grote kansen creëren. Het team van Grenswachters ‘’stond goed’’, en de eerste écht grote kans kon zelfs voor Ronald genoteerd worden. Het was dankzij goed ingrijpen van de Kruislandse goalie dat de 0-1 geen feit werd.

 

Na pakweg 35 minuten leek de grootste aanvalsdrift van de spelers van Kruisland weg te ebben. Juist op dat moment werd er een, voor het oog kansloos, schot gelost richting het doel van Vinnie. Hoogst ongelukkig werd deze bal flink van richting veranderd waardoor de bal het doel in dwarrelde.

 

Heel even gingen de kopjes hangen van een aantal spelers, en daar maakten de gelouterde spelers van Kruisland dankbaar gebruik van. Dankzij een gemakkelijk gegeven vrije trap, rand zestien, werd de score naar 2-0 getild. Kort daarop werd van kortbij zelfs de 3-0 binnengeschoven, waardoor de wedstrijd gespeeld was.

 

Na rust werd de geblesseerde Michaël vervangen door Michael van Genegen. Nog maar amper terug uit de kleedkamers was het andermaal Kruisland dat aan zet was. De 4-0 stond binnen een mum van tijd op het scorebord. Heel even was er de dreiging voor een monsterscore. Maar dankzij de blijvende tomeloze inzet van Grenswachters 1, dat eigenlijk best een pluim verdient, bleven in eerste instantie meer doelpunten uit.

 

Halverwege de tweede helft werd de moe – maar dapper – gestreden Ard, vervangen door Niels. Ook de pas 15-jarige Maurice werd nog ingezet voor Ronald.

 

Net voor tijd viel dan toch nog de 5-0. Gezien het totale spelbeeld een beetje geflatteerd, al moet gezegd worden dat Kruisland deze middag wel de betere ploeg was. Volgende week wacht alweer een lastige klus. Dan gaat de reis naar koploper Hoeven dat zich ook bij het kleine rijtje titelkandidaten heeft geschaard.

 

Als de spirit en inzet die tegen Kruisland werd getoond, andermaal kan worden opgebracht hoeft de aankomende wedstrijd echt niet zondermeer opgegeven te worden. Koppies omhoog allemaal, dan hoeft de toekomst er allemaal echt nog niet zo somber uit te zien!