GRENSWACHTERS 1 – ZEELAND SPORT 1  (16 september 2012  )

 

Nog altijd kampt het 1e elftal met veel blessures. Aan de toch al te lange lijst kon nu Rick weer worden toegevoegd, met een vervelende dijbeen blessure. Voor coach Peter is het elk weekend weer een uitdaging om 11, min of meer fitte spelers, op het strijdtoneel te zetten. Dit weekend was heel voetbalminnend  Putte toch wel verrast vanwege de basisplaats van good old Bart van Laarhoven. Een jaar of zes geleden zette hij immers een punt achter zijn 1e elftal carrière. Maar Bart, inmiddels 43 lentes, ging de uitdaging aan!

 

De 11 die het moesten doen deze middag vanaf de aanvang waren:

 

Vincent – Joris – Michaël – Bart – Jesper – Tobi – Gino – Nick – Ferdy – Patrick – Jordy

 

Na amper twee minuten wordt de verdediging van Zeeland Sport wakker geschud. De avond voor deze wedstrijd was er in Vlissingen een ‘’Naaldhakken-race’’ geweest, en het leek wel of er nog een paar backs van Zeeland Sport hun schoeisel niet gewisseld hadden. Met speels gemak werd Ferdy in het centrum vrijgespeeld, en met een subtiele voetbeweging wist hij de doelman van onze Zeeuwse vrienden kansloos te laten : 1-0.

 

Een kwartiertje later ging Jordy goed door op zijn tegenstander, en dankzij zijn volhouden werd de bal op rechts opgepikt door Ferdy. Laatstgenoemde twijfelde niet, en knalde de bal uit een hele moeilijke hoek voor de tweede maal achter de keeper van Zeeland Sport. Ongekende weelde…2-0!

 

Er volgden voor rust nog twee gigantische kansen voor Jordy om de score te verdubbelen. Helaas mistte hij deze opgelegde kansen, en daardoor de wedstrijd voor rust nog te beslissen. Het tegenovergestelde bleek zelfs waar. Net voor rust werd de boomlange spits van Zeeland Sport naar de grond getrokken, en de bal ging op de stip. Anthony Opresio benutte dit buitenkansje namens Zeeland Sport en we gingen rusten met 2-1.

 

Kort na rust werd de score gelijkgetrokken. Een vrije trap werd in de zestien gebracht, en kort voor doel hard ingekopt door de mee opgekomen laatste man ( Tim van Ommen) van Zeeland Sport. 2-2.

 

Geen van beide ploegen hadden vrede met deze stand. Wat  volgde was een enerverende wedstrijd met heel veel strijd en geregeld heel leuk voetbal. Na een uur spelen werd Jordy aan de kant gehaald, en werd Ronald ingebracht. Er kwamen nog kansjes voor zowel Zeeland Sport als Grenswachters. Maar gescoord werd er niet meer. Ondanks het gelijke spel toch een leuke opsteker voor dit zwaar gehavende Grenswachters, dat volgende week naar Kruisland mag om daar de degens te kruisen met het team van Jacco Theunissen.