Nieuw Borgvliet 1 – Grenswachters 1     9 september 2012

 

Met een flink gehavende selectie moest het tweede competitieduel worden aangegaan met Nieuw Borgvliet, dat vorig seizoen promoveerde van de 5e naar de 4e klasse. Naast de mannen die al op de blessurelijst stonden (Marc en Koen) kwamen daar nu Yves, Dave en Michaël nog eens bij. Voor coach Peter werd het dus andermaal puzzelen. Met wat kunst en vliegwerk toverde hij de volgende 11 nog uit zijn hoed :

Vincent – Joris – Rick – Jesper – Robin – Patrick – Ronald – Nick – Ferdy – Gino – Jordy

 

Al vanaf de aftrap werd duidelijk dat Grenswachters een lastige middag tegemoet zou gaan. Met heel wat jongens op een wat ongewone positie was het moeizaam combineren. Nieuw Borgvliet daarentegen begon fel, en veroverde al snel het middenveld. Onze spitsen konden de bal niet even vasthouden, waardoor de middenvelders de kans niet kregen om de aansluiting voorwaarts te maken.  Hierdoor was de druk op de groen-gele defensie hevig, en onophoudelijk. Na een half uur werd hun kranig verzet gebroken. De rechtsbuiten van Nieuw Borgvliet snelt naar de achterlijn, en diens voorzet wordt vanaf 12 meter snoeihard door Benny van Eekeren in de kruising geschoten. De 1-0 die al een tijdje in de lucht hing staat nu ook daadwerkelijk op het scorebord.

 

Na rust lukte het Nieuw Borgvliet om Grenswachters snel de genadeklap toe te delen. Binnen 10 minuten werd de score naar 3-0 getild dankzij Robert Belleter en andermaal Benny van Eekeren.

 

Een half uur voor tijd vielen Gino en Patrick geblesseerd uit. Hun plaatsen werden ingenomen door Tobi en Ard. Veel eer viel er uiteraard niet meer te halen. Sterker nog, tien minuten voor het sluiten werd de 4-0 gescoord door Kees van de Velden. Voor de statistieken kunnen we nog vermelden dat Carlos zijn debuut in Grenswachters 1 mocht maken. Hij viel 7 minuten voor het eind van de wedstrijd nog in voor Ronald.

 

Aan spelers, begeleiding, én supporters nu de schone taak om de kopjes niet te laten hangen. Er is één slag verloren, maar zeker nog niet de oorlog! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Zeeland Sport op het affiche. Een mooie kans om te laten zien dat men met Grenswachters altijd rekening moeten blijven houden!!