2 september Grenswachters 1 – De Schutters 1

 

Na ruim 4 weken van voorbereiding stond vandaag, 2 september, eindelijk dan de 1e competitiewedstrijd van seizoen 2012-2013 op het programma.

 

Om klokslag half drie stonden voor Grenswachters de volgende 11 aan de aftrap:

Vincent – Joris – Jesper – Rick – Michaël – Ferdy – Robin – Gino – Patrick – Nick – Jordy

 

Grenswachters kwam fel uit de startblokken, en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de eerste competitietreffer kon worden aangetekend. Niets bleek echter minder waar….. De stugge verdediging van De Schutters hield goed stand. Na 25 minuten leek het dan toch te gaan lukken voor groen-geel. Op aangeven van Nick, speelde Jordy zich op de rand van de zestien mooi vrij. Hij haalde hard en zuiver uit, maar de bal keerde via onderkant lat terug het veld in…. De 0-0 bleef derhalve op het bord staan en met deze stand gingen beide teams rusten.

 

Bij aanvang van de 2e helft was Ronald in de ploeg gekomen voor Jordy die nog iets last had van zijn blessure. Nu waren het de bezoekers die het overwicht kregen. Hun twee levensgevaarlijke spitsen, Sonny Vriends en Yordi Janssen, werden steeds vaker gevonden, en het was dankzij knap keeperswerk van onze Vinnie, dat Grenswachters voorlopig de nul kon houden. Voorlopig…..want halverwege de 2e helft werd twee maal op rij een persoonlijk duel op het middenveld verloren, waarna Sonny Vriends oog in oog kwam te staan met onze doelman. Met een knap diagonaal schot verdween de bal in de linker benedenhoek: 0-1.

 

Grenswachters leek even het spoor bijster. Ferdy werd gewisseld voor Yves, wat de aanvalsdrift op de rechterflank een mooie impuls gaf. Op het moment dat Grenswachters het roer weer leek over te nemen in de wedstrijd, liep Gino tegen zijn tweede gele kaart aan, waarna hij mocht vertrekken naar de douches. Met de resterende tien man werd nog nadrukkelijker de aanval gezocht, en het spreekwoord ‘’een gouden of een ijzeren’’ was van toepassing. Coach Peter dirigeerde Robin en Joris naar de voorwaartsen, en achterin werd één op één gespeeld, waar Jesper en Rick de twee spitsen in bedwang moesten houden. Voorin was het immers te doen! En de moed die Grenswachters hiermee toonde werd beloond! In de ‘’dying seconds’’ was het eerst Robin Dekkers die zijn inzet tegen de paal zag belanden. In de scrimmage die daarop volgde, komt de bal op het hoofd van jeugdspeler Ronald die voor de verdiende gelijkmaker zorgde.

 

Volgende week staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Nieuw Borgvliet op het programma, dat ook met 1-1 gelijk speelde tegen Zeeland Sport.