Bekerwedstrijd  DVO’60 1 – Grenswachters 1      25 augustus 2012

 

De laatste bekerwedstrijd in de poule is tegen het Roosendaalse DVO’60. Een zaterdag 4e klasser met ruim 600 leden. Om 1700 uur staan deze 11 namens Grenswachters aan de aftrap:

Vincent – Joris – Jesper – Michael v.G. – Michaël – Ferdy – Tobi – Gino – Ard – Nick – Ronald

 

De gemiddelde leeftijd van deze basis-11 is 20,5 jaar. Ondanks of misschien wel dankzij het grote leeftijdsverschil met hun veel geroutineerdere tegenstander gaat Grenswachters voortvarend van start. Er komen al snel wat kansjes, en een van die kansen wordt na twintig minuten benut door Gino met het hoofd, na een panklare voorzet van benjamin Ronald.

 

De verdediging van Grenswachters geeft weinig weg in de eerste helft. Na ruim een half uur spelen is er een vrije trap voor DVO die in het zestienmeter gebied wordt gedropt. De door de vlagerige wind gedragen bal, valt net goed voor een aanvaller van DVO. Zijn kopbal wordt helaas door Michaël nog net aangeraakt en verdwijnt zo achter doelman Vinnie in het net. Ruststand 1-1.

 

Na rust komt Patrick in de plaats van Ard. Grenswachters komt een stuk beter uit de kleedkamers dan DVO, en de kansen voor groen-geel stapelen zich op. Een schot van Ronald wordt achter de doellijn weggehaald, maar voordat DVO opgelucht kan adem halen, neemt Gino de terug in het veld gekeerde bal op de slof: 1-2.

 

Legio mogelijkheden daarna voor Grenswachters voor de 1-3 of zelfs meer. Maar er wordt slordig omgegaan met de kansen. Onze jongens maken het zich daardoor lastiger dan nodig, zeker als DVO de gelijkmaker binnen prikt. Niet geheel volgens de kansenverhouding, maar het staat wel 2-2.

 

Een kwartier voor tijd is het andermaal Gino die op aangeven van Ronald de keeper van DVO kansloos laat. De 2-3 is een feit. Tien minuten voor het eindsignaal wordt Ferdy gewisseld voor Maurice die zijn debuut maakt in het 1e van Grenswachters.

 

Het slotoffensief van DVO levert geen treffers meer op zodat het zeer jonge elftal van coach Peter, trots het veld af loopt. De drie bekerwedstrijden in deze poule leveren 1 gelijkspel, en twee winstpartijen op. Ondanks deze resultaten bekert Grenswachters toch niet verder. Noordhoek doet dat wel omdat die gisteren met 6-1 Vivoo versloegen, en dus op basis van het doelsaldo wel naar de volgende ronde gaat.

 

Zondag a.s. staat de eerste competitiewedstrijd tegen Schutters op het programma. Dan begint het spel pas écht !