Bekerwedstrijd  Grenswachters 1 – Vivoo 1        21 augustus 2012

 

Twee dagen na de zeer warme ontmoeting tegen Noordhoek staat de 2e bekerwedstrijd tegen Vivoo op het programma.
Om 19.25 staan de volgende 11 voor Grenswachters aan de aftrap:

Vincent – Koen – Michael – Marc – Rick – Jesper – Gino – Ferdy – Tobi – Joris – Patrick

 

Vivoo komt furieus uit de startblokken. De heren uit Huijbergen, onder leiding van coach Marco Klijs, zijn duidelijk niet naar Putte gekomen voor een potje zomer-avond-voetbal! Feller in de duels, sneller in de combinaties….De mannen van Vivoo beginnen simpelweg een stuk beter aan de wedstrijd dan Grenswachters. Meermaals zoemt het woordje ‘’onderschatting’’ rond op de Buizerd….

 

Niet één speler van Grenswachters die in de aanvangsfase het niveau van afgelopen zondag haalt. Slordigheden al om, hetgeen al snel resulteert in kansen voor Vivoo. Met name linkerspits en uitblinker langs de kant van Vivoo, Dimitri Ceuppens, is een plaag voor de groen-gele defensie. Vinnie houdt echter zijn doel schoon, en met een snelle en lange uittrap weet hij na 20 minuten Gino te bereiken. Die sprint er twee verdedigers uit, en schuift via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen.

 

De achterstand brengt de tegenstander amper van de wijs. Vivoo vervolgt hun goede spel dat uiteindelijk wordt beloond met de aansluitingstreffer, gemaakt door – uiteraard –  Ceuppens. Nog tien minuten houdt het offensief van Vivoo aan, met nog enkele goede kansen om hun score te verdubbelen. Na 25 minuten wordt Patrick Schrier vervangen door linkspoot Ard van Tilburg.

 

Na een klein half uur wordt de bal, met een lange trap, uitverdedigd door Vivoo. Iets over de middenlijn pikt Jesper de bal op die merkt dat de rechterkant van het veld compleet openligt. Dankbaar gebruik makend van deze ‘’open boulevard’’ stormt hij op het doel van Vivoo af, om vanaf zestien meter de bal naast keeper Antens in de bovenhoek te ranselen. Geheel tegen de verhouding staat het 2-1. Dit keer is Vivoo wel aangeslagen, en trainer Peter spreekt hier dan ook terecht: ‘’de 2-1 was het kantelpunt van de wedstrijd’’.

 

In de rust werden de zaken nog eens echt op orde gebracht. De tweede helft was er een compleet ander Grenswachters te zien. Tobi had zijn plaats afgestaan aan Nick, die bijzonder goed inviel. De tweede helft werd het veld wel goed breed gehouden, en kon Grenswachters de opbouw van achteruit beter verzorgen. De duels werden nu ook steviger ingegaan, en de kansen kwamen hierna vanzelf. Tot twee keer toe stond Nick aan de basis van de 3-1 (goal Gino) en de 4-1 (goal Ferdy).

 

Martin neemt na 20 minuten in de tweede helft de plaats over van Jesper.

 

Vivoo had weinig tot niets meer in te brengen in de tweede helft. De score had nog verder kunnen uitlopen, maar op basis van het eerste half uur verdiende Vivoo dit eigenlijk zeker niet.

 

Pijnlijk puntje was nog wel dat 5 minuten voor tijd aanvoerder Marc een nare blessure opliep. Bij het neerkomen na een luchtduel hoorde hij iets krakken in zijn enkelgewricht. Vandaag zal in het ziekenhuis nader bekeken worden hoe ernstig de kwetsuur is. Hopelijk voor Marc en Grenswachters valt het mee!

 

Zaterdag is de laatste wedstrijd in deze beker poule. DVO uit Roosendaal is dan om 1700 uur de tegenstander.