Bekerwedstrijd Noordhoek 1 – Grenswachters 1              19 augustus 2012

 

Terwijl de A58 richting Vlissingen propvol staat met strandgasten, gaat de groen-gele Grenswachters karavaan om 12.45 uur richting Noordhoek. De naam doet ‘’koel’’ aan, maar in werkelijkheid staat ook in dit dorpje de thermometer op 35 graden Celcius ! Of het nu gezond is of niet, om half drie ’s middags staan 22 spelers klaar voor hun eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2012-2013.

 

Coach Peter van Oirschot stuurde de volgende 11 als eerste de wei in:

Vincent – Martin – Marc  – Michael  – Patrick  – Koen  – Gino  – Ferdy  – Dave – Joris – Ronald

 

Na het beruchte ‘’aftastende’’ kwartiertje is de indruk al snel dat Grenswachters van dit Noordhoek niet hoeft te verliezen vanmiddag. De tegenstander heeft zo mogelijk nog meer last van de hitte dan groen-geel. Ze doen hun uiterste best om op aangeven van hun trainer de ‘’looplijnen’’ (ehummm) eruit te halen. Maar evenals de supporters aan de kant, werd het door de spelers ook niet begrepen wat daar mee bedoeld werd. De eerste voorzichtige kansen zijn voor Grenswachters dat het spel domineert. De eerste écht grote kans is voor de 15 jarige Ronald die alleen op de doelman af mag gaan. Jammer genoeg stuit zijn inzet op de keeper van Noordhoek.

 

Na ruim 20 minuten een eerste drinkpauze. Dave (liesklachten) wordt vervangen door Jesper.

 

Het spel wordt voortgezet, en Gino wordt in stelling gebracht om vanaf 15 meter snoeihard uit te halen. De keeper van Noordhoek zit echter in de goede hoek, en brengt andermaal redding.

 

In de rust worden de spelers ‘’getrakteerd’’ op een verfrissend ijsje, en koele drank. Noordhoek denkt goed mee aan het welzijn van de spelers….

 

Na rust komt Noordhoek iets beter voor de dag. Het mini offensiefje duurt echter niet lang, en Grenswachters, waar inmiddels Ard de plaats van Patrick ingenomen heeft, neemt het initiatief weer over. Aanvoerder Marc, en wellicht de beste man van het veld deze middag, ziet na 20 minuten zijn kopbal keihard op de lat uit een spatten! Even later een voorzet vanaf rechts. Ard komt mooi voor zijn tegenstander en kopt de bal diagonaal in de verre hoek. Keeper dit keer kansloos, en een dik verdiende 0-1! Tobi wordt in het veld gebracht voor Michael. Laatstgenoemde had overduidelijk last van de hitte.

 

Kort daarop drukt Grenswachters door, maar verzuimt uiteindelijk verder uit te lopen. Joris kapt zichzelf mooi vrij in de zestien en zijn inzet belandt achter de doelman, maar andermaal brengt de lat redding voor Noordhoek.

 

En ja hoor…..de aloude voetbalwet treedt ook deze middag weer in werking. Als je de kansen zelf niet afmaakt, loop je vroeg of laat wel tegen een tegentreffer aan. Knullig balverlies op het middenveld luidt een heuse counter in van Noordhoek. Martin en Jesper komen tegen een overmacht van aanvallers te staan, en zien de nog van richting veranderde bal achter Vinnie in het net belanden. Een draak van een doelpunt, naar niemand bij Noordhoek die daarom maalt.

 

Grenswachters probeert de laatste minuten nog wat het kan, maar de 1-1 stand blijft op het bord staan. Trainer en begeleiding zijn het er na 90 minuten over eens. De doelpunten bleven uit, maar het vertoonde spel biedt hoop voor de toekomst! Dinsdag a.s. is de 2e bekerwedstrijd. Thuis tegen Vivoo!