Grenswachters C1 kampioen 2e klasse!

 

Na het verlies tegen medeconcurrent MZC 11 C1 eind maart geloofden nog maar weinig spelers en supporters in het kampioenschap. Toch bleven we als begeleiders hameren op inzet t/m de laatste wedstrijd, want ook MZC zou nog punten kunnen morsen. En wat niemand meer verwachtte gebeurde wel en liet MZC tegen onze laatste tegenstander in de competitie Steenbergen C2 twee punten liggen. Door dit gelijke spel kwam Grenswachters C1 op doelsaldo weer aan kop en waren er nog twee belangrijke competitie wedstrijden te spelen, te weten Moc C2 en Steenbergen C2. Door een geweldige teamprestatie werd Moc C2 met 5 – 1 verslagen en restte er nog maar één competitie wedstrijd en hadden we alles zelf in de hand.

 

We verzamelden om 12.00 uur in de kantine van de Buizerd, om gezamenlijk te lunchen met soep en broodjes. De gezonde spanning was te voelen, want vandaag kon het kampioenschap in de 2e klasse binnen gehaald worden. Toen we bijna klaar waren met de heerlijke lunch kwam er een onverwacht telefoontje uit steenbergen, dat het veld was afgekeurd door de grote regenval. Dit was een grote domper zeker omdat inhalen door de meivakantie erg lastig zou worden. In overleg met Steenbergen hebben we een ander geschikt veld gevonden, om deze laatste  competitiewedstrijd toch doorgang te kunnen laten vinden.

 

Om 14.45 uur was de aftrap en werd de eerste helft een spannende pot voetbal met kansen over en weer. We kwamen er in ieder geval achter dat Steenbergen C2 niet van plan was  cadeautjes weg te geven. Gelukkig hielden we achterin alles goed op slot, zodat we geen tegengoal incasseerden. Met 0 – 0 gingen we rusten en was er een gespannen sfeer in de kleedkamer, want er moest gewonnen worden. Met een tactische wissel en wat bemoedigende woorden gingen de boys weer het veld in en met succes. De 2e helft was net een minuut oud of met een geweldige steekpass werd onze voorhoede in stelling gebracht…..1-0!!

 

De opluchting op het veld en binnen de supporters van Grenswachters was groot! Het team ging door, want we waren er nog niet en gelukkig viel het 2e doelpunt snel. De ban van Steenbergen was gebroken en konden we uitlopen naar een 4 – 0 overwinning in een zeer sportief duel! Deze overwinning leverde Grenswachters C1 het kampioenschap in de tweede klasse op. Dit werd behaald met een doelsaldo van 106 voor en maar 14 doelpunten tegen. Deze cijfers geven aan dat dit kampioenschap een geweldige teamprestatie was!

 

Op 12 mei kijken we met een wedstrijd tussen Ouders en C1 spelers inclusief barbecue nog uitgebreid terug op dit behaalde kampioenschap. Verder zullen we als team nog aan vier toernooien gaan deelnemen en zit het seizoen er echt op!